ppompka Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Poszukuję porady jak zrobić mechaniczny mikser elevon ponieważ moja aparatura nie ma mikserów bo jest to prosta 4 kanałówka. Moglibyście mi pomóc taki mikser zrobić. Proszę o pomoc bo chcem zrobić szybowca skrzydełko a nie mam miksera. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 13 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Tutaj masz jak to zrobić http://www.tbm.lasowice.net/warszt_2.html#warsztat3 Tutaj jak zrobić elektroniczny http://elfly.pl/mixer/mixer.htm EDIT Elevon - to wspólna regulacja lotek skrzydła i steru wysokości (stąd nazwa Elevator + Aileron) - stosowane w bezogonowcach, latających skrzydłach itp V-Tail - to wspólna regulacja steru kierunku i steru wysokości (dla modeli ze statecznikiem w układzie V) Flaperon - połączenie lotek skrzydła z klapami w modelu Z mechanicznego punktu widzenia ich zasada działania jest taka sama Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Lipca 2009 Dzięki chodziło mi o to co jest w 1 linku :rotfl: Edit: A czy do 1,2-1,5m skrzydełka szybowca starczą 2 micro serwa ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mikeosw Opublikowano 25 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam. nie wiem jaka masz aparaturę ale ja ostatnio dorwałem prosta z zestawu szybowca chyba EasyGlidera 4 kanały reversy nic więcej w niej nie było do czasu aż otwarłem obudowe. Był tam 5 przełącznik obok reversów (po lewej patrząc od przodu apki) i miejsce na przełącznik (gniazdo na dwa piny). Po przełączeniu 5 przełącznika okazało się ze aparatura ma na wyposażeniu mikser v-tail a po podłączeniu przełącznika i włączeniu go wychylenia się zwiększały o jakieś 25% (w porównaniu ustawień Hitec'a, ale to raczej do acrobacji sie nada). Jeśli masz jakiegoś znajomego który mógłby do tego zaglądnąć to poproś o to, nie gwarantuje ze będziesz to miał, ale oszczędziło by ci trochę roboty, więc warto sprawdzić. Jeśli tak to tylko potem nożyk wyciąć otwór zaślepiony tylko naklejką i tyle. Pozdrawiam Michał Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Pablolotnik Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Mam tak samo w aparaturze od asw 28 pelikana.obok rewersów są dwa bolce , jak sie je połączy to jest włączony mikser delta. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.