ppompka Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 Poszukuję porady jak zrobić mechaniczny mikser elevon ponieważ moja aparatura nie ma mikserów bo jest to prosta 4 kanałówka. Moglibyście mi pomóc taki mikser zrobić. Proszę o pomoc bo chcem zrobić szybowca skrzydełko a nie mam miksera.
Leda_g Opublikowano 13 Lipca 2009 Opublikowano 13 Lipca 2009 Tutaj masz jak to zrobić http://www.tbm.lasowice.net/warszt_2.html#warsztat3 Tutaj jak zrobić elektroniczny http://elfly.pl/mixer/mixer.htm EDIT Elevon - to wspólna regulacja lotek skrzydła i steru wysokości (stąd nazwa Elevator + Aileron) - stosowane w bezogonowcach, latających skrzydłach itp V-Tail - to wspólna regulacja steru kierunku i steru wysokości (dla modeli ze statecznikiem w układzie V) Flaperon - połączenie lotek skrzydła z klapami w modelu Z mechanicznego punktu widzenia ich zasada działania jest taka sama
ppompka Opublikowano 13 Lipca 2009 Autor Opublikowano 13 Lipca 2009 Dzięki chodziło mi o to co jest w 1 linku :rotfl: Edit: A czy do 1,2-1,5m skrzydełka szybowca starczą 2 micro serwa ??
Mikeosw Opublikowano 25 Lipca 2009 Opublikowano 25 Lipca 2009 Witam. nie wiem jaka masz aparaturę ale ja ostatnio dorwałem prosta z zestawu szybowca chyba EasyGlidera 4 kanały reversy nic więcej w niej nie było do czasu aż otwarłem obudowe. Był tam 5 przełącznik obok reversów (po lewej patrząc od przodu apki) i miejsce na przełącznik (gniazdo na dwa piny). Po przełączeniu 5 przełącznika okazało się ze aparatura ma na wyposażeniu mikser v-tail a po podłączeniu przełącznika i włączeniu go wychylenia się zwiększały o jakieś 25% (w porównaniu ustawień Hitec'a, ale to raczej do acrobacji sie nada). Jeśli masz jakiegoś znajomego który mógłby do tego zaglądnąć to poproś o to, nie gwarantuje ze będziesz to miał, ale oszczędziło by ci trochę roboty, więc warto sprawdzić. Jeśli tak to tylko potem nożyk wyciąć otwór zaślepiony tylko naklejką i tyle. Pozdrawiam Michał
Pablolotnik Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Mam tak samo w aparaturze od asw 28 pelikana.obok rewersów są dwa bolce , jak sie je połączy to jest włączony mikser delta.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.