malinn Opublikowano 16 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 16 Lipca 2009 Witam. Wybieram się na urlop w powyższe strony. Zabieram modele i chętnie bym polatał z kimś jeszcze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartek Opublikowano 21 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 21 Lipca 2009 Maciej, wyborne zbocze masz w Bielawie: Łysa Góra - ok. 60 m przewyższenia, wyjazd samochodem na sam szczyt. Więcej info tutaj: http://modelarze.wroclaw.pl/viewtopic.php?t=26 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
malinn Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Na łysej górze to byłem. Teraz i rok temu. Jako , że nikogo z latających rc nie spotkałem, latałem niestety samotnie. Grasowałem głównie w okolicy Rzeczki, najbliższe górki to Sokolec, Mała i Duża Sowa. Co ciekawe jadąc na Wielką Sowę autem od strony Pieszyc , jakieś 300-400m przed wjazdem na ośrodek skąd dalej się wchodzi na Sowę występuje fajne zjawisko... Myślę że to złudzenie optyczne , oczy mówią, że jedziemy z górki, a auto nie chce jechać. Po zatrzymaniu się na tym odcinku i wyluzowaniu okazuje się , że auto stacza się do do tyłu , co de fakto oznacza, że jedziemy pod górę. Zaobserwowałem to kilkakrotnie ale tylko jadąc z Pieszyc w drugą stronę tego nie zauważyłem. Jak zwykle zabrałem aparat i model który go targał w górę ... Pierwszy plan po prawej - Wielka Sowa. W oddali jak się domyślam wydać Ślężę. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.