szlak18 Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Szanowni koledzy. Mam następny problem. Jakimi przepisami uregulowane jest (o ile jest) zarobkowe fotografowanie z powietrza. Stosowałbym do tego celu latawiec i/lub balon. Wiem, że do wypuszczenia balonu wolnego potrzebne jest zezwolenie ULC. A jak z balonami na uwięzi. 1m3 średnicy i wysokość lotu nie więcej niż 100m. Czy mogę to wypuścić w mieście ( w terenie zabudowanym) itp. No i oczywiście ubezpieczenia. Czytałem post o ubezpieczaniu ale o działalności zarobkowej niewiele. Czy macie Koledzy jakąś wiedzę na te tematy
kefir Opublikowano 19 Lipca 2009 Opublikowano 19 Lipca 2009 Mój kolega ma taką firmą i z tego co wiem nie ma problemów
szlak18 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Opublikowano 19 Lipca 2009 Nie ma problemów bo może ma już wszystkie pozwolenia?
szlak18 Opublikowano 19 Lipca 2009 Autor Opublikowano 19 Lipca 2009 Czy ktoś zna może więcej szczegółów Chciałbym jednak dowiedzieć się gdzie mogę znaleźć jakieś przepisy. W jakiej ustawie czy rozporządzeniu...gdzie piszą o fotografii z powietrza...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.