Rogus Opublikowano 20 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Lipca 2009 Witam. Dopiero zaczynam zabawę z modelarstwem ;] Więc może zacznę od tego... Kupiłem używaną chińską łódkę - ślizg . Raz nią pływałem i już mi sie znudziła. Potrzebowałem większych wrażeń Wymieniłem jej wszystkie bebechy, elektryke, silniki. Mam 2 silniki graupner 500. Podłączyłem do jednego regulatora dwa silniki (z kabli od regulatora zrobiłem podział na 2 silniki )i niby śmigał ale czasami coś wolno. Poszedłem do sklepu modelarskiego i facet dał mi drugi regulator bo regulator może nie wytrzymywać lecz innej firmy oraz rozdzielnik z odbiornika na 2 regulatory. Podłączyłem lecz silniki przy niższych obrotach różnie startują ;/ Moje pytanie jest takie czy mogę podłączyć regulator w następujący sposób: Z odbiornika do 2 regulatorów. Pierwszy regulator podłączyć do tych 2 silników i to samo zrobić z drugim. Odbiornik -> regulator1 -> silnik1 + silnik2 Odbiornik -> regulator2 -> silnik1 + silnik2 Pierwszy regulator jest jakiś czeski , JETI 20 czy coś takiego. Drugi tańszy ale jakiś no name o mocy 30A Pytanie nr2 Jaką śrubę kupić. Mam 2 jakieś chińskie bez oznaczeń 2 płatowe lewą i prawą. Mam jeszcze jedno pytanie, troszkę odbiegające od tematu. Czy ktoś próbował, bawił się w sterowanie modelem za pomocą komputera/laptopa? Wiem że jest to możliwe i trzeba znać jezyk programowania (akurat z tym nie było by problemu bo studiuję informatykę) lecz nie znam się na robotyce Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.