adi593 Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Witam wszystkich. W tym temacie chciałbym przedstawić relacje z budowy modelu a raczej poprawkę modelu jaki dostałęm od kolegi. On mi go oddał z powodu braku czasu a ja chcę go trochę podreperować i spróbować jeszcze polatać Chciałbym nauczyć się nim robić akrobacja 3d tylko nie wiem czy on się do tego nadaje. Dlatego jeśli mógłbym prosić o rady i opinie co o tym sądzicie:) Oto kilka zdjęć: Zdjęcia robione komórką dlatego taka jakość.
radek872 Opublikowano 21 Lipca 2009 Opublikowano 21 Lipca 2009 Popraw lotki do 3D musza byc na całej długosci inaczej nie bedzie pełnej kontroli nad modelem przy zawisie i w locie przy małych szybkosciach w przeciągnieciu. PS ten model to Laser 2000 nie jest to typowa konstrukcja do 3D ale po drobnych poprawkach cos z niego bedzie
adi593 Opublikowano 21 Lipca 2009 Autor Opublikowano 21 Lipca 2009 Jęsli tak to może nauczę się na nim poprostu latać i to wszystko. Bo w późniejszym czasie mam zamiar zbudować Cap-a 232 więc on napewno nada się do akrobacja 3d.
radek872 Opublikowano 22 Lipca 2009 Opublikowano 22 Lipca 2009 Cap 232 nada sie do 3D jesli zbudujesz go na 3,3m rozpietosci małe Capy lataja raczej jak cegły chociaż są wyjątki.Jeżeli chcesz uczyć się 3D idealnym mdoelem będzie extrim 3D lub coś gotowego ARF ważne żeby model był lekutki miał zapas mocy i w miare duże skuteczne stery Extrimek spełna wszystkie te wymagania a podobnych modeli nie brakuje np http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1727
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.