zibidic Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Witam! Jako że w mojej okolicy jestem sam a zrobiła się ładna pogoda postanowiłem wybrać się na lotnisko i otworzyć tym samym sezon u siebie . Zabrałem kolege co by miał kto filmować i fotki pstrykać. A tak wygląda lotnisko na którym latam wym. to jakieś 800m na 50m. A tu już przygotowania do startu jeszcze fotka przed startem na wszelki wypadek :twisted: a tu już loty EDIT: no i filmik zmontowany FILMEK Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 :) :) :) Super jest miec cale lotnisko dla siebie, ale czasami fajnie miec pare ludzie ze sobol, ja duzo tez latam samemu bo w tygodniu jak latam to koledzy sol w pracy Gratulacje na otwarcie sezonu my w krakowie tak naprawde, dla nas sie nie zamknol sezon bo latalismy prawie calol (zime) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Z miłą chęcią zapraszam każdego chętnego do polatania, bo lotniska jest kawał i trawka też jest niezła, od południa lasek, poprostu super miejsce na loty, niekiedy w weekendy mają tu zlot motolotniarze. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stan Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 a podaj jescze gps z google earth zeby koledzy mogie widziec jak z dojazdem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 A więc współrzędne miejscowości to : 50*30`58,58" N 21* 12`32,60" E niestety lotniska nie widać w google. A dokładnie to jest to lotnisko przeciwpożarowe i Gmina udostepnia go nieodpłatnie paralotniarzom Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Cześć.Dokończę motoszybowiec i się chyba wybiorę do Ciebie.Co ty na to?Żona ma rodzinę w Rytwianach.Ale jak już to najbliżej za 2 tygodnie.Wczoraj byłem w Staszowie (w szpitalu po swoje papiery).Nie jest daleko - 56km. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Cześć.Dokończę motoszybowiec i się chyba wybiorę do Ciebie.Co ty na to?Żona ma rodzinę w Rytwianach.Ale jak już to najbliżej za 2 tygodnie.Wczoraj byłem w Staszowie (w szpitalu po swoje papiery).Nie jest daleko - 56km. To z miłą checią zapraszam na wspólne loty i powiem Ci że dokładnie to mieszkam jeszcze bliżej Ciebie bo jakieś 43km a do Rytwian do wpadam tylko na loty bo fajne lotnisko, pewnie przejeżdżasz przez Bogorie :twisted: a ja tam sobie mieszkam 4km od niej a Staszów to dla lepszej lokalizacji Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Zgadza się.Jeżdże dokładnie przez Bogorie.Jak tylko zakończę motoszybowiec to napewno dam znać.Z Gilesem jeszcze trochę zejdzie , skrzydła gotowe w 75%.Ale motoszybowcem sobie chociaż polatam.Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Co do latania szybowcami i motoszybowcami to powiem Ci slawekmod że niezłe warunki są do latania u modelmaniaka w Kielcach. Byłem na tygodniu w Kielcach i spotkałem się z Przemkiem pokazał mi swoje piekne zbocze i przy okazji zrobił pierwsze loty w tym sezonie, muszę powiedzieć że to super gość A tu fotki i filmiki: FILMEK nr1 Filmek nr 2 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 W Kielcach ja mam rodzinę i czasami tam jeżdżę, ale częściej służbowo.Bywałem czasami na lotnisku w Masłowie, jak ojciec latał motolotnią.Możemy się kiedyś umówić i w Kielcach ,nie ma problemu. EDIT: Ja poprzestanę na jednym motoszybowcu (chyba).W Ostrowcu nie ma terenu na latanie szybowcami,a ze wzlędu na moją nogę odpada holowanie pewnie jeszcze przez rok albo dwa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zibidic Opublikowano 29 Marca 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Jak tylko zreperuje swojego motoszybowca i zdobede serwo to koniecznie trzeba będzie się wybrać do Przemka do Kielc to w sumie będzie nas już 3 a może i więcej EDIT: Jak uda sie ulotnić mojego Piperka i bedzie dobrze śmigał to i bede mógł cię holować bo zapas mocy to w nim drzemie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 29 Marca 2007 Udostępnij Opublikowano 29 Marca 2007 Hehe.Ja jutro i/lub w sobotę wyprodukuję skrzydła do swojego T-dancera, a w przyszłym tygodniu zamówie folię i je pooklejam, dlatego dopiero gdzieś za 2 tygodnie będzie gotowy do lotów.Kadłub z wyposażeniem RC juz jest gotowy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.