Drako_27 Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 witam chciałbym zapytać jak zaprogramować prawidłowo regulator tak żeby zachować bezpieczestwo elektroniki posiadam regulator emax 35A , pakiet 3s , silnik RAY 3536 08 i 3536 05 , posiadam także programator do regulatora emax opcje na nim to: 1 Brake Tzpe - off - Soft - Hard 2 Timing Mode - Low - Middle - Hight 3 Cut off Mode - Soft cut - Cut off 4 Start Mode - Fast - Soft - Very soft 5 Governor Mode - off - Gov low - ov High 6 Li-xx Cells - D - C - B - A 7 Cut off Voltage - Low - Middle - High Czy ktoś z was mógłby mi wyjaśnić zasade działania poszczególnych punktów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Do tego typu silnika mam co prawda regulator Pulso ale ustawienia sa podobne 1 Hamulec - hard 2 Timing -high 4 Start -soft 6 ilość cell ( w tym wypadku nie jestem pewien) 7 odcięcie napięcia na silnik - high Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mammuth Opublikowano 26 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 1 Brake Tzpe - off - Soft - Hard2 Timing Mode - Low - Middle - Hight 3 Cut off Mode - Soft cut - Cut off 4 Start Mode - Fast - Soft - Very soft 5 Governor Mode - off - Gov low - ov High 6 Li-xx Cells - D - C - B - A 7 Cut off Voltage - Low - Middle - High 1- Hamulec wlaczony - wylaczony - zatrzymuje smiglo po wylaczeniu silnika - zastosowanie w motoszybowcach 2- Timming - zalezy od silnika - im wiecej biegunowy (polowy) - tym wyzszy timming potrzebny - Ustaw na sredni lub wysoki i testuj - zle ustawienie objawi sie gubieniem obrotow. 3- odciecie zasilania dla silnika po spadku napiecia - albo stopniowe (soft) albo calkowite (cut) - zalezy czym latasz - jak akrobatem - to ustaw soft 4. Start - Jak szybko ma startowac silnik - do smiglakow ustaw very soft, reszta - testuj co Ci bardziej odpowiada (ja w jetach ustawiam fast - male smiglo) 5.poczytaj na forum o helikach 6.liczba cell - spojrz w instrukcje jaka literka odpowiada ilu celom - masz tam funkcje auto 7. odciecie zasilania w zaleznosci od napiecia - im lepszy pakiet tym nizsze mozesz ustawic - poczytaj o bezpiecznych napieciach pakietow. To chyba tyle. Edit: Z innego watku na forum - governor -> tryb śmigłowcowy, odpowiada za utrzymanie obrotów na stałym poziomie niezależnie od chwilowego obciążenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Drako_27 Opublikowano 26 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Lipca 2009 Bardzo dziękuje za odpowiedzi Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.