stach34 Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Witam koledzy mam taki problem... nie mogę znaleźć w swoim aparacie mikrofonu :shock: Nigdzie go na obudowie nie widzie , znalazłem tylko głośnik ,ukryty . Nie intereswało by mnie gdzie jest ten syfek wychwytujący dźwięk gdyby nie to że podczas kręcenia filmów albo go niechcący przytykam albo jest uszkodzony . Szukałem różnymi sposobami nadaremnie.. Czy uszkodzony - no chyba nie bo jak wziąłem go za smycz włączyłem film i nagrywałem byle jak to dźwięk był.. a normalnie to przerywa , raz jest raz znika.. To kółko z prawej strony u góry to głośnik. Od razu zaznaczam że te dziurki obok obiektywu na obudowie to nie mikrofon. :crazy: Już nie wiem czy iść z nim na gwarancje czy żle go trzymam... :| Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 27 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Jestem pewny ze te 3 dziurki ... to wlasnie mikrofon-przykrywasz je prawdopodobnie tym najdluzszym figlarnym palcem w prawej rece ;D (tzw. stinkefinger) ;D Dla pewnosci wez instrukcje a w niej napewno jest rysunek/zdjecie Aparatu i tam jest pokazane miejsce mikrofonu ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 27 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Lipca 2009 Napewno nie , napisałem wyżej że to nie mikrofon . Czemu ? Zrobiłem test , uruchomiłem nagrywanie i zatkałem dziurki palcem - dzwięk nagrywa normalnie. Instrukcja... jest rysunek ale nie zaznaczyli na nim tych dziurek co to jest. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janeczek Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Napewno wentylacyjne....... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
stach34 Opublikowano 28 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 Wiesz... jak by to było takie proste to bym sie o to nie pytał na forum... sprawdzić te dziurki to był jeden z pierwszych pomysłów na które wpadłem testując aparat... napisałem ponieważ NIE mają one wpływu na pracę głośnika (który jest na 90% gdzie indziej) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 28 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Lipca 2009 to chwyć jedną ręką i nagraj kilkusekundowy filmik i zobacz czy jest dobrze. Jak przyłożysz kolejne palce lub rękę i będzie inny dźwięk to już chyba sam się domyślisz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.