rapier Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Witajcie. Nie lada problem mialem gdzie ten post umiescic. Czy w szybowcach , czy w mini i mikromodelach czy tez w skrzydelkach i deltach. Mysle ze jednak szybowce to dzial najtrafniejszy. Wlasnie skonczylem takie oto latadlo. Jak lata to jeszcze nie wiem ale mysle ze oblot nastapi w weeken tak jak i oblot nanohai ktore juz odlezakowalo swoje na szafie i doczekalo sie na naped odpowiedni w koncu. A teraz ciut suchych danych: Konstrukcja klasyczna balsowa. Jako ze len ze mnie to sobie wyciolem wszystko na laserze Folia to SOLITE Rozpietosc..............................75cm Dlugosc...................................37cm Waga gotowego do lotu...........102g Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Ale fajny Arku ;D Gdzie zamierzasz to oblatac? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 no wypadaloby na zboczu ale ostatnio krucho z czasem mam wiec pewnie na czyzynach, w weekend bo przy okazji zrobie oblot nanoHai. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Prawdę powiedziawszy z chęcią bym to obejrzał w locie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 29 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 dam znac, ale Ty chyba jestes na Durbaszce..nie myle sie? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TEQ Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Nie, aktualnie jestem w Krakowie ;D Niestety nie miałem czasu aby zostac na miejscu, obowiązki wzywają. Może Croba wezmę ze sobą Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 29 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 29 Lipca 2009 Jak mógłbym również prosić o "info" w sprawie oblotu byłbym wdzięczny, chętnie wpadł bym obejrzeć :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Keram Opublikowano 30 Lipca 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Nooo Arku cóż skłoniło cię do popełnienia takiego giganta 75 cm rozpiętości.... tosz to moloch w śród twoich ostatnich dokończonych projektów. A na poważnie pisz kiedy oblot i o której Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 30 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Lipca 2009 Nooo Arku cóż skłoniło cię do popełnienia takiego giganta 75 cm rozpiętości.... tosz to moloch w śród twoich ostatnich dokończonych projektów. A na poważnie pisz kiedy oblot i o której Zartuj sobie, zartuj. Ty masz przynajmniej garaz gdzie nie trzymasz auta wiec masz mala modelarnie :evil: Poza tym male jest piekne..Nie slyszales? Modelik jest milusi i dodalem mu przelacznik hebelkowy z opcja ladowania pakietu, wiec nie musze nic gerzebac w nim, a czas przygotowania do lotu to przelaczenie przelacznika i wlaczenie nadajnika Oblot w sobote. Ciekawe co bedzie lepiej latac i z ktorego bede bardziej zadowolony z FIU czy z nanoHAI. W sobote ma wiac zachod wiec moze uda sie polatac na wale na lotnisku w Czyzynach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 31 Lipca 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 31 Lipca 2009 Dla tych co chca zobaczyc to jutro o 8.00 ( RANO ) bede na czyzynach z oboma modelikami EDIT Oto moje ptaszki przed oblotem Co do samego oblotu to musze powiedziec ze wszystko poszlo lepiej niz sie spodziewalem. Tzn modelik okazuje sie pieknie szybowac i powiem szczerze ze zastanawialem sie jak sie zachowa a on po prostu poszybowal i praktycznie nie wymagal trymowania nawet. Teraz tylko trzeba wybrac sie gdzies na zbocze aby sprawdzic jak to malenstwo lubi latac. a tutaj filmik z pierwszego lotu FIU - Oblot Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Sierpnia 2009 Niestety na wczorajszej wycieczce nie znalazlem odpowiedniego miejsca do latania wiec kolejny wyrzut z reki jedynie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.