Skocz do zawartości

[Cessna 745] Dźwignia steru - jak to skręcić?

markac

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Nie wiem czy to się tak nazywa, ale w sterze kierunku mam przyklejoną dźwignię steru, która ma 5 otworków. Jak to się mocuje do tego "cięgna" z plastikową końcówką (snap?). Czy należy w obie dziurki przykręcić 2 śrubki, czy jak? Bo nie wydaje mi się żeby to był dobry pomysł i mocno trzymało. Zwykle wsadzenie powoduje luzy i może wypaść z dźwigni.

To samo tyczy się steru wysokości.

Banalne pytanie, no ale instrukcja jest obrazkowa i nic o tym akurat nie ma :)

Samolot to Cessna 745.

Z góry dzięki za pomoc.

Opublikowano

Photo0394.jpg

Jak widać, na dole dałem śrubkę, żeby snap nie wypadł... ale to nie zmienia faktu, że snap może pójść w drugim kierunku do wewnątrz, poza tym otwór jest na tyle duży, że są luzy. Mam przykręcić na maksa snap z gwinta na tym metalowym wysięgniku? On ma gwint. Wtedy będę musiał trymować...

Na prawdę nikt nie wie? Tyle odsłon i nikt nie zetknął się z odstawami podstaw? :(

Nomenklatury mogę źle używać...

Opublikowano

O kurcze...

To już drugi samolot, gdzie źle przymocowałem te elementy!!

Wyobrażałem sobie jak to wyglądać powinno, ale nie moglem dojść, jak to zrealizować.

Dzięki panowie wielkie!! Czemu tego nie ma w instrukcji?

Może to oczywista oczywistość??

PS. Może w instrukcji dla początkujących warto byłoby to dodać :)

Opublikowano

Niestety, tak :P .

Mieszkasz w dosyć dużym mieście, w którym na pewno są miejsca, gdzie spotykają się modelarze na wspólnym lataniu. Koniecznie wybierz się tam, popatrz, popytaj... To mili ludzie, chętnie pomogą! :D

Opublikowano

Niestety, tak :P .

Mieszkasz w dosyć dużym mieście, w którym na pewno są miejsca, gdzie spotykają się modelarze na wspólnym lataniu. Koniecznie wybierz się tam, popatrz, popytaj... To mili ludzie, chętnie pomogą! :D

Tak, jutro będę testował model ;P Byłem już raz i trochę popytałem i pooglądałem loty, ale o taką głupotę raczej wstydziłbym się zapytać :)

Czy znacie jakieś fajne miejsca gdzieś w okolicach Bielan? W tej chwili do Pałacowej mam dość sporo... a nie mam jeszcze ładowarki samochodowej i jechać na 10 min. lotu to trochę nieopłacalne. Mam pod nosem park Olszynka, ale to raczej za mało dla mnie i na mój pierwszy lot. W zasadzie drugi, ale pierwszy trwał parę sekund (innym samolotem), więc tego nie liczę :)

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.