marekzak Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Może nie modelarskie ... ale od wczoraj na lotnisku Aeroklubu Pomorskiego w Toruniu trenują piloci przed Mistrzostwami Europy w Akrobacji Samolotowej które odbędą się w Radomiu w dniach 6-16 sierpnia br. Wczoraj latali podobno Żelażni ... dzisiaj lata kadra Francji na CAP'ach ;-) jest co oglądać, a w szczególności dla nas, latających akrobacje jest wyjątkowa okazja podpatrzeć jak latają prawdziwe samoloty akrobacyjne ! ;-) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzak Opublikowano 1 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Sierpnia 2009 A wiesz jak będzie wygladac sprawa do 5 sierpnia i jak sprawa z wejsciem lub wjazdem na lotnisko. są podobno do poniedziałku, na płytę lotniska mają wstęp tylko członkowie Aeroklubu. Ale latają blisko budynków głównych, idealnie widać ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzak Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Czyli nie poszli po rozum do głowy dalej taki sam kanał podobnie jak w Bydgoszczy gdzie wogóle nie wpuszczaja nawet członków na płytę bez ochrony ,totalne oszołomy :crazy: ,mogli sobie ogrodzić lotnisko inaczej ale przecież po co wychowywać młodzież lepiej niech ćpają . Jeżeli chodzi o popatrzenie na latające samoloty, to nie ma problemu, z kawiarenki przy budynku głównym przepięknie ogląda się akrobacje, latają zaraz z brzegu lotniska !. Lotnisko jest raczej dobrze odgrodzone, z wejściem poza odgrodzony teren członkowie aeroklubu nie mają żadnego problemu (w tym modelarze) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Hahhahaa, to jest właśnie propagowanie lotnictwa i modelarstwa.Oprócz wieców politycznych w tym kraju nic nie ma siły przebicia.Pamiętam mistrzostwa świata w Dęblinie F3A i F4C/F4B.Wejście na lotnisko wojskowe po uzyskaniu przepustki a potem marsz z 600 metrów przez lotnisko do miejsca w którym latały modele.Tragedia po prostu.Nic dla ludzi z zewnątrz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzak Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Hahhahaa, to jest właśnie propagowanie lotnictwa i modelarstwa.Oprócz wieców politycznych w tym kraju nic nie ma siły przebicia.Pamiętam mistrzostwa świata w Dęblinie F3A i F4C/F4B.Wejście na lotnisko wojskowe po uzyskaniu przepustki a potem marsz z 600 metrów przez lotnisko do miejsca w którym latały modele.Tragedia po prostu.Nic dla ludzi z zewnątrz. Chyba czegoś nie rozumiem ... jeżeli chodzi i oglądanie lotów treningowych kadry to nie trzeba wchodzić na lotnisko !!! siedzisz w kawiarence popijasz kawę i upajasz się lotami !!! Mogli latać na drugim końcem pasa, 1,5 km dalej, nad lasem, a latają tak że wszystkie dzielnice w okolicy mają co oglądać ! Przyjeżdzie, popatrzcie, a potem piszcie ... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Nawiązałem do podobnych imprez w kraju jako całości zagadnienia i organizacji.Przecież można było rozpowszechnić te treningi.Ale po co?Przecież w Polsce najważniejsza jest piłka nożna (której nienawidzę osobiście) i o niej się tylko mówi.U nas w mieście zburzyli kompleks basenów na które można było pójść całą rodziną.Za to postawili basen najnowocześniejszy w Polsce.Miało być super rodzinnie i wogóle.A jest tak: jak nie trenuje kadra narodowa to są mistrzostwa o których nikt nie wie.W przerwie pomiędzy tymi imprezami może sie uda pójść na basen za 7zł/1h za osobę.A miało być tak pięknie.O imprezach na tej pływali dowiaduję się z reguły z TV w takiej postaci: w dniu takim to a takim w Ostrowcu odbyły się mistrzostwa Polski w pływaniu.Z lotnictwem i modelarstwem jest gorzej bo go wogóle nie ma w TV i nie są nagłaśniane takie imprezy.Dlaczego ktoś ma uprawiać partyzantkę i oglądać te treningi skacząc przez płot? Tak ma wyglądać zachęcanie ludzi do czegokolwiek? Bez przesady. To tyle odemnie w tym temacie. Gdyby tak kolega nie napisał że te treningi sie odbędą to wogóle by o nich nikt nie dowiedział. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 robert12160, Poprawiłem Ci cytat . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 piłka nożna (której nienawidzę osobiście) A niechże Waści uścisnę :* :* :* :mrgreen: .Też tak mam :rotfl: . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marekzak Opublikowano 2 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 2 Sierpnia 2009 ] Chyba czegoś nie rozumiem ... jeżeli chodzi i oglądanie lotów treningowych kadry to nie trzeba wchodzić na lotnisko !!! siedzisz w kawiarence popijasz kawę i upajasz się lotami !!! Mogli latać na drugim końcem pasa, 1,5 km dalej, nad lasem, a latają tak że wszystkie dzielnice w okolicy mają co oglądać ! Przyjeżdzie, popatrzcie, a potem piszcie ... Jak bym chciał pić kawę w kawiarence to by mi żona przyniosła do fotela. Ja chce wjechać na lotnisko zaparkować 30 metrów od pasa pochodzić pogadać poogladać dotknąć może sie przelecieć a ogladać to sobie mogę żonę w łóżku w :ass: mam takie lotnisko i takich działaczy :lol2: :crazy: Takie teksty po raz kolejny potęgują tylko moją niechęć do pisania na tym forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.