ppompka Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 OK! to biore potem będe miał sprzęt na akrobata Tylko ja mam śmigło 10x8 i będe musiał sprawdzić czy silnik się nie grzeje i czy wogóle wytrzyma. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 tylko ciekawe czy wydłużyłeś mordke swojego RWD, bo są kłopoty z wyważeniem tego modelu, ale ten temat był opisywany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Nie nie wydłużyłem ale czy na szczotce są problemy czy na bezszczotce. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 7 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 7 Sierpnia 2009 tu masz link do fotki gdzie widać jak głęboko trzeba wsadzić pakiet aby wyważyć model ! http://www.model.sck.pl/index.php?akcja=pokazrc&numer_kat=6 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 RWD 5 został skończony! Dam kilka zdjęć niestety kiepskiej jakości bo robione komórką. Brakuje mu tylko mocowania silnika i mocowania podwozia, ale to dokończę jak dorwe skrzynkę po owocach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 ale z tą taśmą się nie popisałeś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Taśma jest tylko do zdjęcia ponieważ nie mam narazie sklejki aby zrobić łączniki. Wkońcu trzeba sobie jakos radzić. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Żeby ci do głowy nie przyszło mocować skrzydło do lotu na tych gumkach recepturkach Od razu katastrofa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
khertal Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Może to wina zdjęcia ale zdaje mi się ,że masz troche krzywo wklejony sk i sw.Daj więcej gum i najlepiej troche szersze,polecałbym ci też wzmocnić spływ,poprzez naklejenie kawałka sklejki nawet owocówki,w miejscu gdzie są gumy bo inaczej szybko ci sie połamie spływ. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 SK i SW jest prosto to tylko wina zdjęcia. Daj więcej gum i najlepiej troche szersze,polecałbym ci też wzmocnić spływ,poprzez naklejenie kawałka sklejki nawet owocówki,w miejscu gdzie są gumy bo inaczej szybko ci sie połamie spływ. Dzięki o tym nie wiedziałem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Lord Rzeźnik Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Natarcie też polecam wzmocnić w ten sposób. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 8 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Sierpnia 2009 dokładnie ja wzmocniłem nataricie oraz spływ tekturą 1mm naklejona na skrzydło i zalaną (przesączoną) CA tu widać natarice. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 meloow, Czy mi się wydaje czy Ty masz wręge silnika z depronu ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 9 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 9 Sierpnia 2009 nie ! Wręga jest ze sklejki 3mm Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kwasiu Opublikowano 11 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 11 Sierpnia 2009 uważam, ze w takich modelach sklejka 3mm to lekka przesada, ja w akrobacie 300g miałem wręgę ze sklejki 0,8mm naklejonej na depron 3mm i była całkowicie wystarczająca. To tylko moje zdanie, i zapewne w RWD to nie zrobi większej różnicy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sudik Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Na pewno te 3mm to owocówka ;D ! Zgadłem ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Ja zamiast sklejki owocówki dałem płyte pilśnowa 3 mm. Wyszło łatwiej, mocniej i.......... ciężej :roll: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 12 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Sierpnia 2009 ja dalem do mojego pierwszego RWD balse 1,5 obystronnie oklejona sklejka 1mm. Przy pierwszym krecie tak pieknie pękła, ze nawet depron obok był nieukruszony, wiec bez strat mogłem wkleić następną. Powiem więcej, nawet śmigło wytrzymało udezenie. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 14 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 14 Sierpnia 2009 no to teraz czekam na oblot ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Sierpnia 2009 Akku do mnie dotarł :mrgreen: . Silnik się kręci serwa chodzą. Odbyło się próbne kołowanie po pokoju. Po tym "teście" wiem że jeździ ale czy lata?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.