Skocz do zawartości

Mój RWD 5 Relacja

ppompka

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

OK! to biore potem będe miał sprzęt na akrobata :D Tylko ja mam śmigło 10x8 i będe musiał sprawdzić czy silnik się nie grzeje i czy wogóle wytrzyma.

• Odpowiedzi 132
  • Dodano
  • Ostatniej odpowiedzi
Opublikowano

RWD 5 został skończony! Dam kilka zdjęć niestety kiepskiej jakości bo robione komórką.

a3b1a23a3a06bc8em.jpg

b81d3ca1abcd2659m.jpg

07e060b7efb0dde7m.jpg

6bce089f33ec07fam.jpg

Brakuje mu tylko mocowania silnika i mocowania podwozia, ale to dokończę jak dorwe skrzynkę po owocach :D

Gość Anonymous
Opublikowano

Żeby ci do głowy nie przyszło mocować skrzydło do lotu na tych gumkach recepturkach :) Od razu katastrofa :)

Opublikowano

Może to wina zdjęcia ale zdaje mi się ,że masz troche krzywo wklejony sk i sw.Daj więcej gum i najlepiej troche szersze,polecałbym ci też wzmocnić spływ,poprzez naklejenie kawałka sklejki nawet owocówki,w miejscu gdzie są gumy bo inaczej szybko ci sie połamie spływ.

Opublikowano

SK i SW jest prosto to tylko wina zdjęcia.

Daj więcej gum i najlepiej troche szersze,polecałbym ci też wzmocnić spływ,poprzez naklejenie kawałka sklejki nawet owocówki,w miejscu gdzie są gumy bo inaczej szybko ci sie połamie spływ.

Dzięki o tym nie wiedziałem.

Opublikowano

uważam, ze w takich modelach sklejka 3mm to lekka przesada, ja w akrobacie 300g miałem wręgę ze sklejki 0,8mm naklejonej na depron 3mm i była całkowicie wystarczająca. To tylko moje zdanie, i zapewne w RWD to nie zrobi większej różnicy :)

Opublikowano

ja dalem do mojego pierwszego RWD balse 1,5 obystronnie oklejona sklejka 1mm. Przy pierwszym krecie tak pieknie pękła, ze nawet depron obok był nieukruszony, wiec bez strat mogłem wkleić następną. Powiem więcej, nawet śmigło wytrzymało udezenie.

baxter

Opublikowano

Akku do mnie dotarł :mrgreen: . Silnik się kręci serwa chodzą. Odbyło się próbne kołowanie po pokoju. Po tym "teście" wiem że jeździ ale czy lata??

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.