Pablo83 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Szukałem odpowiedzi na tym forum lecz nie znalazłem, więc jako stawiający pierwsze kroki w modelarstwie RC pozwolę sobie zadać takie oto pytanie. Jak zasilić z osobnego pakietu odbiornik nie posiadający osobnego gniazda? Domyślam się że zasilanie podpina się pod któryś kanał. Czy są do tego specjalne przewody zaopatrzone w odpowiednie końcówki?
Mortez Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Rozumiem że ma być to szybowiec więc podpinasz pod kanał B 6 V . Ja po prostu przylutowałem kable do odpowiednich bolców
karlem Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 ...daj V-kabel lub inaczej Y-kabel, czyli jeden wtyk do odbiornika i dwa do wpięcia serwa i zasilania... :wink: Ale powinno być w odbiorniku wejście oznaczone B, jak bateria...
MiQ27 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 Opublikowano 5 Sierpnia 2009 karlem, często nie ma, sa tylko wyjścia kanałowe, jak chociażby w Jeti 4/5. W dobie regulatorów z BEC, zasilanie zwykle po prostu idzie kabelkiem z regulatora. Albo wpina się je w nieużywany kanał, gdy nie ma BEC-a. W ostateczności w Y-kabel, jak napisałeś.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.