wojtekskr Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Witam. Wybieram silnik do modelu Dynam Focus 400EP (waga do lotu ~460g). Wybór zawęziłem do silników: - TowerPro Bm2408-21 (cena:57zł) - wariant: "jedziemy po kosztach" http://nastik.pl/silnik-bezszczotkowy-towerpro-bm240821-p-166.html - Kead A22-10S (cena 109zł) - wariant: "Pan sprzedawca radzi kupić... " http://nastik.pl/silnik-bezszczotkowy-a2210s-p-238.html Moje pytanie brzmi czy warto dopłacić 52zł i zainwestować w Kede. Należy wziąć pod uwagę, że będzie to model dla początkującego modelarza (kraksy, nieprawidłowe obchodzenie się ze sprzętem) Do wybranego silnika chciałbym zamontować regulator Dynam 18A. PS: dodatkowe pytanie brzmi czy kupując silnik Towera będę musiał dokupić piastę? W Kedzie znajduję się ona w zestawie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Tani silnik jest dobry bo tani Ale n apoczątek bym go wzioł bo faktycznie glebowanie bardzo prawdopodobne, Teraz w tych nowszych wersjach jest łatwiej wymienic ośke. Ale jak nauczysz sie latać to lepiej opłaca się KEDA Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 1 Kwietnia 2007 Polecam Bm2408 jego zalety wymienił @Motyl Teraz kupiłem sobie drugi do śmigła składanego Silnik przeżył kilka kretów na początku mojej nauki i nadal spisuje się doskonale Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
M@verick Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 2 Kwietnia 2007 Przerobilem temat Focusa wszerz i wzdluz. Porady krotko i tresciwie: 1. Do tego silnika aku musi byc min. 1320 2. Musi miec ciaglego 15C, inaczej je usmazysz (prosze sie nie klocic, zalatwilem 3 pakiety 12C tym silnikiem na smigle 8x4 ) 3. Szybko luzuje sie os silnika i trzeba ja jakos ponownie przymocowac, nie wiem czy mozna dokupic nowa ( wyrabia sie wieloklin ). 2 silniki u mnie leza z taka usterka. 4. Model nie bedzie wazyl 460 g, musisz wrzucic 1 lub 2 prety weglowe w skrzydla bo odpadaja. Do tego wpakujesz w niego wkrotce cala tubke tego chinskiego kleju. Mi wazyl 520 g 5. Ciag silnika to 550g, nie 600g 6. Lataj na max 50% wychylen lotek, reszta max 7. Jesli nie masz asfaltu do startu to nie dawaj podwozia tylko doklej od dolu wyprofilowane 3 klocki balsowe na ktorych bedzie sie slizgal podczas ladowania 8. Mozesz go rozbic 30 razy i latac dalej 9. Oklej caly kadlub przezroczysta tasma samoprzylepna (dobrej firmy aby sie nie odklejała, u mnie sie sprawdzial w 100% dopiero taka za 7zl) gdyz sie szybko brudzi jak ......... 10. Wzmocnij od srodka klejem i tasma samoprzylepna owiewke silnika gdyz uszkodzisz ja wiele razy To twoj dekalog do tego modelu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.