razor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 witam. mam trochę inny problem. mam pakiecik ray/pelikan - 2s i niestety po podłączeniu do imax b6 po chwili pojawia się błąd 'battery vol err cell connect' - co oznacza że jest źle coś podłączone. kable w złączu serwisowym nie są odwrotnie, tylko nie po kolei. ładowarka pokazuje napięcie na celach, ale pewno przeszkadza jej to że pierwsze ogniwo ma napięcie, kolejne nie mają i dopiero czwarte ogniwo ma znów napięcie czy da się z takim podłączeniem uruchomić ładowanie? czy muszę ten ostatni kabelek (ten samotny czarny), przysunąć do reszty tak aby ładowarka widziała 'spójny' pakiet ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 mozesz ladowac bez balansera i tez naladujesz ale lepiej zrobic wtyczke balansujaca z akumulatora prawidlowo czyli po kolei kazda cela Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 to nowy pakiet i jedna cela ma 3.45 a druga 3.85 (tak może być w nowych pakietach?) dlatego chce go zbalansować. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 czyli MUSISZ ladowac z balanserem czeka Cie przerobka wtyczki lub zrobienie we wlasnym zakresie przejsciowki Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 ok, przerobiona. czarny samotny kabelek przełożyłem do tych co już są, a wtyczkę ściąłem nożykiem, pasuje już dobrze. oba ogniwa mają jednak po równo ~3.76V (sprawdziłem również miernikiem) - tyle pokazywał. widać jak kable były tak rozłożone, to ładowarka dzieliła to napięcie jakoś między ogniwa i podawała błędne dane. przed 30 sekund później Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Imax 6 mialy slabe balansery , ale chyba poprawili serie bo moj Imax pokazuje poprawnie i tak samo jak miernik , niewiadomo jaka Ty masz serie i kiedy kupiona Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
razor Opublikowano 7 Kwietnia 2010 Udostępnij Opublikowano 7 Kwietnia 2010 kupiona pod koniec roku w polsce (jako nowa). pakiet naładowała - podała że jest 4.2V na każdym ogniwie. miernik mówi to samo. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.