maciej1977 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Witam Prosze o pomoc bardziej doświadczonych kolegów w obliczeniu parametrów napedu , nie bardzo daje sobie radę z programami :oops: :shock: Naped jest zamontowany w modelu Twinstar II masa do startu 1500g Silnik : 2x RAY B2845/09 liczba zwojów: 9 moc max: 260W obroty na Volt (KV): 2100 obr/V Regulator: 2x Pulso 33A+ Prąd ciągły: 33 A Pakiet: LiPo 3300 25C oraz LiPo 2200 25C Mam smigła APC E :6x5,5; 7x5; 8x4 Chciałbym wiedzieć z którym śmigłem napęd jest najbardziej efektywny jeśli chodzi o czas lotu i siłę ciągu Z góry bardzo dziękuję za pomoc i poświęcony czas Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Trochę nieszczęśliwie dobrałeś silniki. Są one przeznaczone raczej do szybkich modeli, a twój Twinstar do takich nie należy. Z samego tego faktu napęd będzie miał duże straty(duży poślizg na śmigle), poza tym trochę te silniki są za duże do twojego modelu. A co do samych śmigieł to dobiera się je do silnika (najlepiej takie jak zaleca producent) a w twoim przypadku jest to dla zasilania 3S śmigło 6x4 do 6x5,5 (domyślam się że masz pakiety 3S) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Pakiety to 2S :? a silniki odkupiłem za dobre pieniądze .. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 No to będzie dużo lepiej, a śmigła to najlepiej 7x4 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
maciej1977 Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 dziękuje za odp. Zalecane jest faktycznie 7x4 ale mam kilka śmigieł APC 7x5E więc chyba tragedii nie ma , mam też śmigła APC 8x4 i nie wiem jak będzie z prądmi czy nie przekroczy dopuszczalnych wartości ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Leda_g Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Sierpnia 2009 Sądzę że przy pakietach 2S nie powinno być problemów. Choć najlepiej zawszę sprawdzić pobierany prąd. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.