sławo Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Wspomniany powyżej regulator zasilał silnik RAY B2835/16 - zakupione zostało z TAKIEGO combo. Od kwietnia sprawował się bardzo dobrze w modelu FunJet - aż do ubiegłego czwartku. Po wylataniu prawie 2 pakietów postanowiłem polatać jeszcze raz. Więc wpinam pakiet , przełącznik na ON , a tu cisza. Sprawdzam , serwa działają. W pierwszej chwili pomyślałem ,że silnik dokonał żywota. Następnego dnia regiel plus silnik podłączyłem do modelu kolegi i to samo. Wpinam mój silnik do regla kumpla - działa. Żeby się upewnić , podłączyliśmy jeszcze mój regiel i silnik kumpla - nie działa. Sprawa prosta - uszkodzony regulator. Jednak najciekawsze jest to , że po dokonaniu sekcji zwłok (zdjęcie osłony gumowej) regiel wyglądał jak nowy. Zero przypaleń , okopceń itp. Obracam regiel , zdejmuję radiatorek (blaszkę przyklejoną do elementów elektronicznych) i tam też czyściutko . Zdaję sobie sprawę , że te regle są praktycznie najtańsze na rynku, a co za tym idzie ich jakość nie jest za wysoka. Ale czy to jednak nie jest dziwny sposób dokonania żywota? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Sprobuj jeszcze ten wylacznik,zewzyj na krotko :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sławo Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2009 Wyłącznik jest OK. Jak jest w pozycji OFF to nie działa nic , a jak na ON to działają serwa. Można powiedzieć, że regiel daje tylko BEC. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.