pabork Opublikowano 24 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 24 Września 2009 przecież latanie to nie modelarstwo 8) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotecek Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 ale jak polatal zwyklym Easy staremES to nie, ale Juniora S to im zafunduję do nauki latania i to w wersji holowanej w wykonaniu na termikę z usterzeniem V (żeby był potem jako zapasowy model na zawodach w F3J/m),na naszej giełdzie, ale przez allegro niedawno sprzedał się prawie identyczny piankowy model i to dedykowany fabrycznie do lotów termicznych z holu produkowany przez Graupnera, przecież latanie to nie modelarstwo 8)to powinno mieć odrębną nazwę, np. latactwo, w "Bromba i inni" jest taka piosenka: "kiedy biegam, to jestem biegaczem, kiedy pływam, to jestem pływaczem, kiedy skaczę, to jestem skakaczem, a jak latam, to jestem LATACZEM". wracając do tematu wątku: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 pabork, to jak latasz to nie jestes modelarzem? Aha Ty kupujesz modele juz uzbrojone , tylko naladowac akumulatory i w gore Brawo !!!! Bo ja modele buduje ,sklejam ,czesto kupuje latam nimi i rozbijam to kim jestem modelarzem ,lataczem czy wandalem??? Gdzie jest granica ?? O ile jest? Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tytan12 Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 He,he,kiedys też kupowało się zestawy,a wychodził inny model,czy ktoś zgadnie :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pabork Opublikowano 25 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Września 2009 Janosik72 - przeczytaj proszę mój post z poprzedniej strony Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotecek Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 wracając do tematu wątku, to w modelu szkolnym z depronu można by zrobić kadłub wzorowany na kształcie kadłuba modelu Guppy i wykonać zastrzały jak w wicherku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Na szkolny model szybowca z depronu najlepiej było by zrobić standardowy kadłub tz. coś jak pelikan-łatwiejsza budowa, w Gupiku kadłub może jest ładny ale trzeba rurkę węglową i masę kombinowania(to moje zdanie). Mając dostęp do cnc tak zdaje się pisałeś wyżej ,można by wykrajać kadłuby bezpośrednio np. ze styro i tylko sosenka lub węgiel na wzmocnienie i gotowe. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość kotecek Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 a dokładniej ? gdzie można znaleźć w googlach ten model, o którym piszesz ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Milko Opublikowano 8 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 8 Października 2009 Odpowiedziałeś sobie w pytaniu :wink: wystarczy wpisać pelikan rc Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.