karolsefory Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Chciałbym spytać czy silnik modelarski powinien być tak zimny że na wysokich i na wolnych obrotach ma temperaturę na głowicy taką że można do niej spokojnie dotykać nie bojąc się o popażenia. A tak mniej więcej ile powinna wynosić temperatura silnika. Na wysokich obrotach jest dużo białego dymu i silnie pluje olejem. To efekt zbyt bogatej mieszanki. A no i pali potwornie dużo. W sbotę byćmoże pojadę do Białęgostoku na spotkanie z kilkoma modelarzami ale narazie chcę porad od forum. Pisałem już post w którym podano mi wskazówki dotyczące regulacji silnika. Ale tu chodzi o temperaturę. Mam taki termometr nie wiem czy on wogule coś zmierzy ale coś tam mam. Jest to termometr od CO. A więc pytam o temperaturę właściwą.
Danielstol Opublikowano 10 Września 2009 Opublikowano 10 Września 2009 Myślę że c0ś koło 100 -120 stopni C będzie ok dla silnika
karolsefory Opublikowano 10 Września 2009 Autor Opublikowano 10 Września 2009 aha dobrze będę zubażał mieszankę aż będzie około tyle i wejście na obroty będzie zadawalające.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.