karolsefory Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Chciałbym spytać czy silnik modelarski powinien być tak zimny że na wysokich i na wolnych obrotach ma temperaturę na głowicy taką że można do niej spokojnie dotykać nie bojąc się o popażenia. A tak mniej więcej ile powinna wynosić temperatura silnika. Na wysokich obrotach jest dużo białego dymu i silnie pluje olejem. To efekt zbyt bogatej mieszanki. A no i pali potwornie dużo. W sbotę byćmoże pojadę do Białęgostoku na spotkanie z kilkoma modelarzami ale narazie chcę porad od forum. Pisałem już post w którym podano mi wskazówki dotyczące regulacji silnika. Ale tu chodzi o temperaturę. Mam taki termometr nie wiem czy on wogule coś zmierzy ale coś tam mam. Jest to termometr od CO. A więc pytam o temperaturę właściwą. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Danielstol Opublikowano 10 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 Myślę że c0ś koło 100 -120 stopni C będzie ok dla silnika Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
karolsefory Opublikowano 10 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Września 2009 aha dobrze będę zubażał mieszankę aż będzie około tyle i wejście na obroty będzie zadawalające. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.