Gość Anonymous Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Witam! Przyszły szwagier przyniósł mi laptopa z pewnym problemem. Mianowicie - na starcie systemu, po pojawieniu się ekranu "Zapraszamy" (czy jakoś tak) idzie następujący blue screen: Włączyłem tryb awaryjny, ale niestety w tym samym momencie pojawia się niebieski ekran i następuje reset. O dziwo, po resecie z trybu awaryjnego system załadował się do momentu w którym widać pulpit (ikony i takie tam), i... ... nastąpił błąd. Wie ktoś co może powodować ten błąd? Na stronie Microsoftu wyczytałem, że błąd 0x7f to błąd najczęściej sprzętowy, z tym że w sprzęt raczej ingerencji nie było, a wiadomo że nowy sprzęt jak się nie zepsuje od razu to się szybko nie zepsuje. Gdyby to był XP, to bym coś podziałał, a z Vistą to ja mam tyle wspólnego co nic. EDITED!! Chyba rozwiązałem problem, skorzystałem z nośnika instalacyjnego systemu i magicznej opcji "Napraw" - trafiła bez pudła Pozdrawiam!
diem Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Jak sie powtorzy badz komp bedzie sie sam resetowal to moze byc wina padnietego ramu.
Ostry Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 Dokładnie, może system próbuje załadować ram w tym momencie.
meloow Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 czy coś instalowałeś ? BIOS na fabryczne sprawdz ram MEMTEST+ jak się uruchomi to zainstaluj nowe sterowniki do grafiki lun nawet wszystkie sterowniki jeżeli masz kogoś kto się zna wyjmij dysk podepnij pod innego kompa i analiza pliku dump. na 100% do zrobienia
Way Opublikowano 16 Września 2009 Opublikowano 16 Września 2009 A jak nic to nie da to po prostu spal VISTE i zainstaluj XP or 7. Jak słyszę VISTA to mnie szlag trafia.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.