danielpyrka Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Witam - od 2 miesięcy posiadam DA dotarty obecnie na 1;50 BelRey Silnik sprwuje się super w locie pracuje stabilnie w całym zakresie obrotów Natomiast na ziemi na wonlnych słychać w nim dziwne stuki które ustają przy minimalnym dodaniu gazu. Na początki ich nie było - problem pojawił się od 2 tyg Zastanawiam się co jest ptzyczyną i czy odsyłać go do producenta. Może ktoś z Was coś doradzi ,- co sprawdzić :?: Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 17 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Sprawdź czy nie pojawił się przypadkiem luz przód-tył na wale. Widziałem już dwa egzemplarze, w których wystąpił ten problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
danielpyrka Opublikowano 17 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Września 2009 Sprawdziłem żadnych luzów na wale ani na korbowodzie, tłoku Chyba nić nie wpadło do gaźnika ??- zresztą DA mają siatkę a gdyby wpadło dalej to już by było po silniku - zresztą w ten scenariusz nie chce mi się wierzyć Te dziwne stuki ujawniają się przy małych obrotach - w locie na wolnych nie słychać ale wtedy silnik ma wyższe obroty. Sprawdzę jeszcze czy nie jest to jakiś przewód - sam już nie wiem - bo silnik pracuuje jak malina Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rabbitlkr Opublikowano 18 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Września 2009 A jaki masz tłumik? Możliwe, że to w nim tkwi problem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 19 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Września 2009 A ile tych wolnych obrotów jest ? Na pracujacym silniku podotykaj stery szczególnie lotki . Czasem stery tak drgają i stukają a wyglada , że silnik . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Borys Opublikowano 5 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam to tak łozyska stukaja , w moim pierwszym Da dosłownie po 10godz. poszło łozysko na wale po wymianie na nowe chodzi do tej pory Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.