danielpyrka Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 Witam - od 2 miesięcy posiadam DA dotarty obecnie na 1;50 BelRey Silnik sprwuje się super w locie pracuje stabilnie w całym zakresie obrotów Natomiast na ziemi na wonlnych słychać w nim dziwne stuki które ustają przy minimalnym dodaniu gazu. Na początki ich nie było - problem pojawił się od 2 tyg Zastanawiam się co jest ptzyczyną i czy odsyłać go do producenta. Może ktoś z Was coś doradzi ,- co sprawdzić :?: Pozdrawiam
rabbitlkr Opublikowano 17 Września 2009 Opublikowano 17 Września 2009 Sprawdź czy nie pojawił się przypadkiem luz przód-tył na wale. Widziałem już dwa egzemplarze, w których wystąpił ten problem.
danielpyrka Opublikowano 17 Września 2009 Autor Opublikowano 17 Września 2009 Sprawdziłem żadnych luzów na wale ani na korbowodzie, tłoku Chyba nić nie wpadło do gaźnika ??- zresztą DA mają siatkę a gdyby wpadło dalej to już by było po silniku - zresztą w ten scenariusz nie chce mi się wierzyć Te dziwne stuki ujawniają się przy małych obrotach - w locie na wolnych nie słychać ale wtedy silnik ma wyższe obroty. Sprawdzę jeszcze czy nie jest to jakiś przewód - sam już nie wiem - bo silnik pracuuje jak malina
rabbitlkr Opublikowano 18 Września 2009 Opublikowano 18 Września 2009 A jaki masz tłumik? Możliwe, że to w nim tkwi problem.
esceta Opublikowano 19 Września 2009 Opublikowano 19 Września 2009 A ile tych wolnych obrotów jest ? Na pracujacym silniku podotykaj stery szczególnie lotki . Czasem stery tak drgają i stukają a wyglada , że silnik .
Borys Opublikowano 5 Listopada 2009 Opublikowano 5 Listopada 2009 Witam to tak łozyska stukaja , w moim pierwszym Da dosłownie po 10godz. poszło łozysko na wale po wymianie na nowe chodzi do tej pory
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.