bubi120 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Witam drodzy forumowicze. Mam do was prośbę o doradztwo - jakiś czas temu kupiłem używany motoszybowiec Focus - model ten ma dorobione lotki - lata się nim bardzo przyjemnie. Wczoraj miałem dziwną sytuację ponieważ pakiet naładowany a silnik do pewnych obrotów chodził a póżniej nagle pykał i nic - miałem 2 przypadki podczas lotu kiedy silnik się zatrzymał - nie było to zbyt przyjemne. Postawnowiłem na zmianę napędu w tym modelu tzn chciałbym kupić silnik bezszczotkowy, oczywiście regulator no i jakiś pakiet li-pol. Zakupu dokonam raczej ze sklepu online: perfecthobby.pl Z góry bardzo dziękuj za pomoc i pozdrawiam Łukasz K Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 a jaka ta prosba? :shock: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
bubi120 Opublikowano 20 Września 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Proszę o podanie propozycji jaki silnik, regiel i pakiet zastosować w tym modelu. Pozdrawiam i czekam na odpowiedz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 w Hobbycity jest zamiennik do 400 za 19 dol http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5203&Product_Name=HXT_2835_(380S)_2200kv_Brushless_Inrunner do tego jakis regler 30A np http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=6461&Product_Name=Hobbyking_SS_Series_35-40A_ESC Pakiety o wydajnosci 30 A a tu sobie mozesz dobierac jak Ci wygodnie np 3000mah 10C lub 1000mah 30C z pakietami 3s model easy star idzie prawie pionowo Pozdrawiam Jan Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 20 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 20 Września 2009 Silnik Emax 2822 do tego regler 20A i do tego pakiet 2200 mAh 3S. Bo z takim dużym pakietem jest dobrze wyważony. Silnik zamontuj na wrędze ze sklejki 3 mm, zamocownej w szczelinie wycietej w kadłubie. Zadbaj o własciwy kąt ustawienia silnika. baxter Wyedytowany, bo widze ze sie przewijaja linki do tego wątka. pakiet 1300mAh 3S też wyważa model, a lepiej lata i na termice mozna sie pobawic. Co do śmigła to ja zrobiłem tak: Skróciłem śmigło GWS 10x5 zwykłe )nie SF, do rozmiaru ok 6 cali, szeroka łopata wymiata powietrzejak głupia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam R. Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 w Hobbycity jest zamiennik do 400 za 19 dol http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp?idProduct=5203&Product_Name=HXT_2835_(380S)_2200kv_Brushless_Inrunner do tego jakis regler 30A np http://www.hobbycity.com/hobbycity/store/uh_viewItem.asp? Zbudowałem Focusa z dokładnie taki wyposażeniem. Nawet nie musiałem ingerować w mocowanie silnika - pasuje idealnie. Zastosowane śmigło 6x4 mieści sie prawie :? - za pomocą lutownicy wytopiłem w belce ogonowej kanalik o głębokości 5-6 mm i jest ok. Pakiet (pakiety z którym się wyważył) to 4400 mAh 2S2P. Jak na Fokusa mocy jest za dużo, a latania do znudzenia. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 Pakiet (pakiety z którym się wyważył) to 4400 mAh 2S2P Masakrycznie duza ilosc pradu... Ja na pakiecie 2200mAh 3S krecilem sie po niebie godzine i znudzony zapakowalem Focusa do samochodu... baxter Edit Literowka wyszła i śmiesznie sie zrobiło.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 22 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 22 Września 2009 baxter12 lepiej wozić po niebie mAh niżeli Pb Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.