Daniel95 Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Witam, Mam pytanie, czy wie ktoś może jak podzielić w AutoCad np. plany aby wydrukować je w skali 1:1? Z góry dzięki. Ps. Szukałem nie znalazłem na forum
Gość Anonymous Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Chodzi o to aby wydrukować plany na kartkach A4?
mammuth Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 Spojrz tutaj http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=6475 Sam nie drukowalem nic, ale cos mi sie kojarz ten temat.
Daniel95 Opublikowano 27 Września 2009 Autor Opublikowano 27 Września 2009 strejla_u, tak chodzi o kartki A4
neilpryde Opublikowano 27 Września 2009 Opublikowano 27 Września 2009 wchodzisz w layout1(papier)(zakladki pod przestrzenia pracy) otwierasz sobie nowy pasek narzedzi 'viewports'(rzutnie) rysujesz singleviewports(pojedyncza rzutnia) w zaleznosci od wymiarow planow 1:1. klikasz prawym klawiszem na zakladke layout1, modify, wybierasz drukarke, papier a4, wybierasz plotstyle na gorze po prawej 'monochrome'. zaznaczasz rzutnie - na pasku narzedzi vieports ustawiasz skale 1:1 klikajac dwukrotnie wewnatrz rzutni mozesz przesunac rysunek aby byl wycentrowany wewnatrz rzutni, uwazaj zeby go nie przeskalowac(aby nie uzyc zoom'u). klikasz dwuktotnie poza obszarem rzutni. nastepnie przesuwasz cala rzutnie po "kartce papieru" ktora widzisz na ekranie, drukujac po kolei
tom000 Opublikowano 28 Września 2009 Opublikowano 28 Września 2009 Można też po prostu narysować siatkę o kratkach wielkości A4 lub trochę mniejszą i każdą kratkę drukować osobno(drukuj-okno-skala oczywiście 1:1)
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.