PiotrKR Opublikowano 27 Września 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Września 2009 Witam. Chciałbym zaprezentować mój nowy "produkt " . Mały elektryczek który powstał przez połączenie planów modelu AMP 015 - pomniejszony kadłub - z posiadanym skrzydłem od innego ( pomniejszone skrzydło od Akrobata by ZBIG ). Trochę danych technicznych: - długość 64 cm - rozpiętość 70 cm - waga z pełnym wyposażeniem 430 g - silnik RAY CD 2830 - 09 - śmigło 8x4 GWS - regulator RAY 18 - aku Dualsky 1300 3S - serwa HXT 900 szt. 4 - odbiornik ESKAY Dzisiaj pierwszy raz wzbił się w powietrze. Wrażenia po wstępnym oblocie ( przerwanym przez nagłe i jeszcze nie zlokalizowane zakłócenia :? ) bardzo pozytywne. Po starcie zadzierał lekko do góry ( nie ustawiłem dokładnie skłonu silnika ) trymowanie wysokością pomogło + delikatne trymowanie na lotkach - samoczynnie łagodnie skręcał. Za jakiś czas mam nadzieję że uda mi się nakręcić jakiś mały filmik. Teraz tylko dopracować oklejanie, wykonać kabinkę i latać. Pozdrawiam Piotr Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.