Tril Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Cześć, mam taki problem z aparaturą Optic 6, że występują mikro przerwy w zasilaniu z akumulatorka. Aparatura się wyłącza na sekundę i potem powraca. To samo pojawia sie podczas ładowania, jak ruszy się akumulatorkiem. Wydaje mi się, że jest to związane z gniazdem łączącym akumulator z aparaturą. Coś w nim nie styka. Czy jest to częsty problem w Optic'ach? Czy mogę to sam naprawić wylutowując stare gniazdo i wlutowując nowe? Czy takie gnizda są dostępne do kupienia? A może problemem nie jest to gniazdo? Co sądzicie o tym?
MiQ27 Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 Pewnie tzw. zimny lut, czyli popękany. Sprawdź (może nawet z lupą), przetop lutownicą oryginalne luty (używając kalafonii i odrobiny świeżej cyny), pewnie pomoże.
Ładziak Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 To jest klasyczna przypadłość Hiteców. Rozkręć nadajnik i wlutuj porządnie gniazdo zasilania. Nie pamiętam dokładnie, ale chyba trzeba odkręcić też płytkę, na której to gniazdo się znajduje. Miałem identyczny problem w Eclipse.
meloow Opublikowano 4 Października 2009 Opublikowano 4 Października 2009 ostatnio kolega Chomik miał podobnie ale puścił lut na pakiecie ! (pakiet domowej roboty)
Tril Opublikowano 4 Października 2009 Autor Opublikowano 4 Października 2009 Dzięki. Przelutowałem gniazdo i działa teraz bez zarzutu.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.