Pioter Opublikowano 15 Kwietnia 2007 Opublikowano 15 Kwietnia 2007 To moje dwa klony Apogee 40" by M.Drela Moje Apogee Żółty jest ciężki 170g i szybki, a niebieski lżejszy 140g i leniwy. Zdjęcia z moich ulubionych spotów, czyli z Kokoszek pod Gdańskiem i ze zbocza i plazy w Chłapowie za Władysławowem.
Pioter Opublikowano 29 Maja 2007 Autor Opublikowano 29 Maja 2007 Filmik z lotów obu Apogee na plaży koło Władka i w karwii oraz na łące w Oliwie 29MB DivX6
Pioter Opublikowano 21 Czerwca 2007 Autor Opublikowano 21 Czerwca 2007 No to chyba skończyłem model który właściwie był pierwszym modelem RC jaki rozpoczałem, ale z powodu licznych błędów w koncepcji i wykonaniu weryfikowanych kretami przy oblotach, wszystko się przeciągnęło. W końcu powstał model o rozpiętosci 1320mm i wadze niestety aż 390g, ale...lata! inne dane: płat z lotkami, styrodur pokryty balsą 1mm (błąd...pogrubiłem w ten sposób profil SD7073, niestety nie wziąłem tego pod uwagę przy wycinaniu rdzeni). Profil jest tak samo gruby na całej długości płata - następny błąd...i do tego prymitywny planform, no coż teraz bym to zrobił inaczej. Kadłub jest z laminatu, zrobiony metdodą traconego styro, a boom jest z rurki węglowej 16g. Lata tak: Moja technika lotu jest trochę uboga, gdyż dla skupienia uwagi nie uzywałem wcale SK i skręcałem tylko lotkami i SW, stąd trochę przydługie zakręty. wiatr podczas tego lotu ok.5m/s.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.