Skocz do zawartości

Nasze zakupy w sklepie Hobbyking

hubert_tata

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Przypadkiem zauważyłem, że w HobbyKing www.hobbycity.com jednym z jezyków do wyboru jest czeski.

Działa wg mnie raczej kiepsko, ale jest.

Ale dlaczego nie ma polskiego?

Na wszelki wypadek sprawdziłem w Wikipedii, czy nic się nie zmieniło.

No i się nie zmieniło: Czechy 10,5 miliona ludzi, no dodajmy na siłę Słowację 5,5 miliona ludzi.

To razem 16 milionów.

A Polska to wg tego samego źródła ma ponad 38 milionów.

Nawet nie mówię, że to prawie cztery razy więcej niż Czechów, ale że troszkę ponad dwa razy wiecej niż Czechosłowaków :wink:

Tylko czy my tak mało kupujemy, czy w narodzie mała gestość modelarzy na mieszkańca, czy o co chodzi, że sprytny Chińczyk nie zauważył, że warto dać nakładkę Polish ?

Opublikowano

Ja myślę, że jednak więcej Czechów niż Polaków bawi się w modelarstwo, a przez to zapewne częściej i więcej zamawiają w HC. Ale to tylko takie moje luźne przypuszczenia...

Opublikowano

Chyba właśnie więcej się bawi w modelarstwo w Czechach, dotyczyło to też dawno temu np elektroniki- u nas wtedy- (około 25lat temu) był tylko Radioelektronik a oni mieli już ze cztery pisma dla amatorów o elektronice...

A odnośnie tej nakładki z j. polskim to fajnie by było jakby ją zrobili, może jak zrobimy akcję pisania maili do nich to coś by to dało :shock: .

Opublikowano

Mnie rozbawił fakt że nowa Futaba 8FG ma między innymi języki :rosyjski i czeski :shock: .Wiele sklepów internetowych ma przeliczniki walut na czeską oraz wiele nie wysyła towarów do Polski.Wygląda na to że nie jesteśmy ważnym rynkiem dla reszty świata.

Opublikowano

Wg mnie sprzedaż wzrosłaby u nich znacznie, jeśli dali by język polski nie czekając na to, aż sprzedaż wzrośnie bez tego języka. Powinni zadziałać z wyprzedzeniem. Też to kiedyś zauważyłem, i HC nie jest w tym temacie wyjątkiem, wiele witryn tak działa, nie mówiąc już o producentach oprogramowania.

Opublikowano

Cóż z tego że niby jest ustawa o obowiązku dołączania polskich instrukcji do towarów z importu? Kogo to obchodzi? Nikogo niestety.Ustawa ustawą a życie dalej sobie biegnie po staremu. :evil:

Panowie na górze raczej zajmują się swoimi problemami (nawzajem, pomiędzy sobą)

Opublikowano

A walczymy o to ?? (w sensie Ci panowie na górze)

Ci na górze nic nie zwojuja. Trzeba głosowac za szanowaniem polskości, najlepiej własnym portfelem. czesi to bardzo "hobbystyczno-turystyczny" naród, my mozemy sobie tylko pomarzyć o takiej ilości modelarzy, rowerzystów, piechurów, górołazów, biegaczy pieszych i na nartach, paralotniarzy, majsterkowiczów...

baxter

Opublikowano

Za to mamy stadiony pod tytułem Orliki2012 , u mnie w mieście jest 4 albo 5 takich a tylko 80 000 mieszkańców.Kubica jak zacznie odnosić sukcesy to pewnie w każdym mieście będzie po 5 torów wyścigowych.U nas w mieście jest ponoć najnowocześniejszy basen na którym trenuje kadra narodowa, dla pospólstwa jest dostępny za 7zł/h od jednej osoby.

Czy państwo dofinansowało komuś lotnisko modelarskie? Hehehehe.Chyba się nie zdarzyło.Modelarze? A kto to taki?

Opublikowano

Nie dziwi mnie to, ze jest np. czeski, a nie ma polskiego. Trzeba wziąć pod uwagę ile sprzętu modelarskiego produkują Czesi, to że ich marki są na całym świecie znane i cenione . Kto zajmuje się modelami i nie zna AXI, JETI, Alfa Model, Flying Styro Kit, Pelikan itd?

Opublikowano

może jak zrobimy akcję pisania maili do nich to coś by to dało

Pewnie w swoim wyobrażeniu Europy dopisaliby sobie: "piszą maile", jak w starej karykaturze sposobu widzenia świata przez inne mocarstwo:

Dołączona grafika

A na poważnie, to za za Czechami przemawia produkt modelarski znany na całym świecie, np to (lista z głowy) :

http://www.megamotor.cz

http://www.jetimodel.cz

http://www.modelmotors.cz

http://www.mvvs.cz

Edit:

O właśnie, kolega powyżej znał wiecej marek :D

Opublikowano

Odpiszą :"postrafiamy modelażów z polszy.A co to sa te wasze PLN-y????.da sje to gdzies spszedać? " i to będzie na tyle :D :wink:

Opublikowano

moze ktos kto zaczynal te akcje moglby cos wyjasnic ???

Ja to zaczynałem, ale nic nie mogę wyjaśnić, bo nic nie wiem.

Była akcja z ich strony, dokonałem wpisu pfmrc jako klubu i nabijało punkty.

Kto i jak to miał odebrać, nie wiem.

Może nie zebraliśmy jakiegoś minimum, zanim akcja się skończyła?

Na przełomie ubiegłego i tego roku tak się jakoś złożyło, że między innymi zapomniałem o temacie punktów; a w międzyczasie akcja zniknęła z ich strony.

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.