harrydr Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Witam serdecznie. Jestem strasznie ciekawy czy któryś z kolegów i zapewne koleżanek posiada jakieś plany samolotu CSS 11 . Ja osobiście posiadam coś co można nazwać planem jest to książeczka wydana dla CSH z lat bodajże 70 w którym jest plan wykonawczy modelu na uwięzi. Z planu tego jednak nie mogę w żaden sposób rozrysować planu do modelu RC gdyż nie ma tam zaznaczonych ani lotek , steru kierunku , dokładnego podwozia itp.. To jeśli by ktoś z kolegów i koleżanek miał jakieś rysunki , zdjęcia a może nawet plan bardzo się ucieszę. Daro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 http://www.smil.org.pl/ptl/wyklady/30_Samoloty_akrobacyjne.pdf - tu znajdziesz nieco informacji, rysunków i fotek tego samolotu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harrydr Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Dzięki Robie Mc Fly jednak za żadnego groma nie mogę wejść na tę stronę Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rob Mc Fly Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 za żadnego groma nie mogę wejść na tę stronęTo jest adres pliku PDF do pobrania. Acrobat Reader, Foxit Reader itp- tego potrzeba do przejrzenia materiału.http://www.smil.org.pl/ptl/?id=wyklady - to jest adres strony ze spisem wykładów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harrydr Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Dzięki udało mnie się , że tak powiem . Jest więcej niż się spodziewałem:) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
harrydr Opublikowano 15 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Aha bym zapomniał a jaki profil płata może być przy kadłubie zapewne jakiś dwuwypukły nie symetryczny (nie ma w opisie) bo końcówka to NACA pewnie 0012. No bynajmniej tak mi się wydaje.Daro Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Tomek_W Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Witam. Profil płata CSS 11 to NACA 23012 ( A. Glass - Konstrukcje Lotnicze Polski Ludowej s. 174) Pozdrawiam. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Sroka Opublikowano 15 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Października 2009 Witam ,,,posiadam plany konstrukcyjne modelu okolo2 m. rozpietosci ,latajaca makieta . Wiecej informacji na PM. Sroka . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ryszard58 Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Udostępnij Opublikowano 30 Sierpnia 2011 Jeżeli dobrze pamiętam to Plany Modelarskie były wydane z tym samolotem . Wiem że w 70-tych latach robalem go według nich .Warto by było poszukać takowych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.