Gość awiatik sosno Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Poniżej przedstawiam mini relację z budowy mojego najnowszego "dzieła". Na pomysł zbudowania modelu Whita ale w większej skali wpadłem już wcześniej, ale jakoś tak nie było ku temu sposobności. Od kilku dni szukałem jakiegoś pomysłu na mikro model pod wyposażenie z Kyosho Minum, i padło na Whita Monoplane. Do budowy wykorzystałem plan P.Rake który przeskalowałem do 16,2" czyli ok.412 mm. Cały model jest zbudowany z balsy 1,5 mm, krawędź natarcia listewka 3x4 mm, spływ 4x2 mm. Listewki w kratownicy, usterzeniu poziomym balsa 1,5x1,5 mm. elektronika w całej okazałości pokrycie z japonki ok.8 gram/ m2 popychacze z cienkich: 0,8 mm pręcików węglowych i drucików stalowych 0,5 m zawiasy sterów z dyskietki koła z depronu 6 mm, pomalowane markerami, oś z pręcika węglowego 1 mm modelik w całej okazałości a tak wygląda w porównaniu z RAF-em Be-2 no to lecimy- wiatr w porywach 0,5-0,8 m/s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Jak lata w porównaniu do oryginalnego Miniuma ?? (Sam teraz męczę Minium -Fly Baby) Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Zdecydowanie lepiej, mimo że powierzchnia jest ok.60% większa w stosunku do Cessny, przy minimalnie większej masie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
jary14 Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 Kiedy mi się zużyje Fly Baby (mam nadzieję, że do tego jeszcze dfaleko :wink: ) To też będę musiał myśleć o czymś takim. Czekamy na filmik Bardzo fajnie Ci to wyszło. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Ładziak Opublikowano 17 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 17 Października 2009 O ja cię! Ale sympatyczne maleństwo . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Adam B Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Witam Bardzo fajny modelik a jaka jest jego waga ?? :?: :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Witam Bardzo fajny modelik a jaka jest jego waga ?? :?: :?: masa ok 26 gram/ ważone na mało precyzyjnej wadze/ za kilka dni będę miał nową wagę , bardzo precyzyjnie ważącą, to wtedy całość poważę. A co do filmiku to na razie nic nie mogę obiecać, ale na pewno jakiś powstanie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Jestem ciekaw jak jest z zasiegiem tego systemu? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Jestem ciekaw jak jest z zasiegiem tego systemu?Jak dotąd to latałem nie dalej jak w promieniu 30 metrów i wszystko było ok. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
rapier Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 ok, ok, z racji ze to do mikromodeli to w zasadzie 30m wystarcza bo i tak dalej to juz kiepsko z widocznoscia modelu, jednak przy ladnej pogodzie tak lekkim modelem mozemy sie zalapac na jakies noszenie i dobrze by miec zasieg by uciec. A co podaje producent? Przyznam ze ten zestaw interesuje mnie jako dawca organow do modeli orzeszkow wlasnie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 Ostatnio widziałem Sukyoia czy jak to się pisze:P z takim samym zestawem ,aczkolwiek bylo jeszcze jedno serwo do lotek, ciekawe jak by z tym "setupem" zrobić jakiegos 3d do hali :> Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 18 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Października 2009 ok, ok, z racji ze to do mikromodeli to w zasadzie 30m wystarcza bo i tak dalej to juz kiepsko z widocznoscia modelu, jednak przy ladnej pogodzie tak lekkim modelem mozemy sie zalapac na jakies noszenie i dobrze by miec zasieg by uciec. A co podaje producent? Przyznam ze ten zestaw interesuje mnie jako dawca organow do modeli orzeszkow wlasnie Co podaje producent- naprawdę nie wiem / przyznaję się bez bicia/ Kupując ten model od razu założyłem że w wersji oryginalnej to on za długo nie polata, i dość szybko będzie dawcą organów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość awiatik sosno Opublikowano 19 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 19 Października 2009 Witam I udało mi się nakręcić krótki, bo tylko 30 sekundowy filmik z lotu tego maleństwa/ mój aparat nie wiedzieć dlaczego może nagrywać tylko takie j długości filmiki/ Za jakiś czas postaram się nakręcić dłuższy filmik. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.