piejar Opublikowano 12 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 12 Listopada 2009 ...wczoraj troszeczkę zmasakrowałem Cessne...Jeżeli w Twojej okolicy są obrońcy modeli to masz przechlapane :lol2: Spróbuj latać wolniej lub wyżej nad ziemią żebyś miał czas na korektę błędów. Model jest faktycznie szybki i podatny na wiatr.Szpachlówka trochę waży - ja bym kleił taśmą lub poxipolem (wstawki ze styropianu przy dużych ubytkach). Używałem też kleju polimerowego (typowy klej do styropianu z marketu) i było OK tyle że wiąże nawet przez 48h. A może temat dojrzał już do zakupu kadłuba czy skrzydła jako części zapasowej? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saymons Opublikowano 17 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 17 Listopada 2009 Wreszcie mam trochę czasu więc wyjaśnię dlaczego chciałem użyć szpachli. Mam w skrzydle takie oto wklęśnięcie, skutek bliskiego spotkania z słupkiem . Nie przeszkadza to w locie ale pomyślałem że może by tak szpachlą to potraktować. Mam szpachlę firmy Red Devil super lekką. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Paweł R Opublikowano 18 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 18 Listopada 2009 EPP ma taka własności ze pod para wodną powraca do starych kształtów Z 3 dni temu miałem skrzydło w EGP powgniatane i dziurę pośrodku gdzieś 2x2cm wsadziłem pod parę i jak nowe Myślę, że warto spróbować niż pakować odrazu szpachle. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saymons Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Dzięki za radę. Wsadziłem kadłub pod parę i rzeczywiście styropian puchnie, a w miejscu gdzie był miękki po uderzeniu zrobił się znów twardy. Jednak skrzydło trochę się boję że spuchnie za bardzo. EPP ma inna strukturę i może mniej puchnie. Może ktoś ma jeszcze jakieś doświadczenie w tej kwestii. Czy styropian bardziej spuchnie niż EPP? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
saymons Opublikowano 19 Listopada 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Listopada 2009 Mam jeszcze takie pytanko z innej beczki. Mam nadajnik Sanwa RD6000. Czy będą pasować kwarce od Futaby. Szukałem w sieci i nie znalazłem konkretnej odpowiedzi. Wszędzie piszą że powinno się stosować kwarc takiego producenta jak nadajnik, ale piszą też że są wyjątki. Tylko nikt tych wyjątków nie podaję. Jedyne co znalazłem to w jakimś sklepie w USA kwarce nie orginalne ale niby działające z fuatbą, sanwą i jeszcze jakąś firmą. Mam możliwość taniego kupna kwarców niby do Futaby i zacząłem się zastanawiać czy te od Futaby bedą pasować do Sanwy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.