uve Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Witam Posiadam model Extrime Flight Yak 54e, silnik zasilany będzie pakietem 4S. Serwa 4 x TowerPro MG16R. Zastanawiam się nad wyborem zew. BEC-a. Jaki prąd powinien zapewnic ? Czy ten wystarczy ? http://www.nastik.pl/regulator-napiecia-p-384.html Pozdr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Ten drugi się nie nadaje. Czytałeś jego specyfikację? Max napięcie wejściowe to 10V. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Ten drugi się nie nadaje. Czytałeś jego specyfikację? Max napięcie wejściowe to 10V. Zauważyłem i wyrzuciłem go już z posta A ten pierwszy da radę ? Czu może jakiś inny polecasz ? Czy może lepszym rozwiązaniem będzie szukanie firmowego regulatora z BECem ? Pzodr. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Moim zdaniem ten pierwszy BEC wystarczy. Jaki masz regulator? Jest bez BEC'a? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
uve Opublikowano 25 Października 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Właśnie się zastanawiam jaki zakupić. Aktualnie posiadam DYNAM 30A, ale zapewne będzie za słaby do tego modelu. Planuje więc zakupić DYNAM 60A + zew. BEC. Ale z drugiej strony może lepiej od razu zakupi coś takiego ? http://www.perfecthobby.pl/detale.html?id=2040 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
cobra Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Ja często w akrobatach (gdzie serwa dużo pracują) robię tak, że dwa serwa zasilam z bec'a regulatora, a dwa pozostałe z bec'a zewnętrznego. Tak mam w Gemini Multiplexa i miałem w Formosie II GWS's. Osobiście bym oszczędził trochę na regulatorze i dał np. coś takiego. Ostatnio rozcinam koszulki od regulatorów i dopasowuję odpowiednie radiatory: dla mosfetów z jednej strony, dla bec'a z drugiej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 25 Października 2009 Udostępnij Opublikowano 25 Października 2009 Zgadzam sie z Tomkiem co do tego regulatora. Sam mam turnigy 80tke i 4 serwa hs-225mg i uzywajac beca z regulatora nie napotkalem zadnych problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.