DARIUS1 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Witam czy ktoś miał przypadek że po dokonaniu zakupu i zapłaceniu Paypalem nie dostał żadnego meila z hk przyszło tylko potwierdzenie z paypala w statusie zamówienia miałem najpierw procesing paid teraz jest shipped bez numeru track i tak czekam już od początku maja i nic się nie dzieje pod jaki adres wysłać meila z zapytaniem o przesyłkę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotation Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Ważne, że masz potwierdzenie z paypalu oni zawsze mogą rozwiązać spór. Co do braku tracingu to może zapłaciłeś za wysyłkę ale nie monitorowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ppompka Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 Po 1, to jaką przesyłke wybrałeś? monitorowana czy nie? Po 2, z jakiej poczty korzystasz? Mi na op.pl poczta z Hk nie dochodziła, pare innych serwerów też nie obsługiwało poczty z HK. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 To było moje czwarte zamówienie i bardzo się zdziwiłem że nie dostałem żadnego meila z hk tak więc jeszcze mam czas do 45 dni na szczęście to jest tylko regulator za 20$ ale zawsze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 No właśnie sprawdziłem mój błąd nie rejestrowana Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotation Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 No czasem tak się zdarza choć mam pewne pytanko jak już mówimy o paczkę rejestrowaną. Ja zawsze kupuje w HK paczki rejestrowane bo za te odpowiada HK. Natomiast w piątek zakupiłem Turnigy 9X i kilka pierdołek. Problem w tym, ze przy wyborze paczki nie było register ;/. Mogłem wybrać bardzo drogiego kuriera , szwajcarską pocztę albo właśnie zwykły air mail ;/ . Od czego to zależy Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotation Opublikowano 22 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 22 Maja 2011 NO właśnie, ze nie ;/ Oto lista rzeczy: Unit price Total 1 APC style propeller 10x5-E 1 Turnigy 9X LCD Backlight Kit - Blue (DIY) 1 Turnigy 9X 9Ch Transmitter w/ Module & 8ch Receiver (Mode 2) (v2 Firmware) 1 Turnigy 9X 2.4GHz 8Ch Receiver (V2) 1 Extra Length Cardboard Box and Packing 439g 1 Hobby King 2.4Ghz Receiver 6Ch V2 1 Landing Gear Wheel Stop Set Collar 8x3.1mm (10pcs) 1 4 x AA Battery Holder (Rx Pack) 4 Turnigy AAA LSD 800mah Low Self Discharge (ready to use) I jeszcze jedno pytanko. Gdzie się sprawdzało jak wygląda aktualne poczynania sklepu HK z moja paczka? Wiem, ze kiedyś miałem listę ze produkt jest np. w sklepie jeszcze albo wysłano go na lotniskuoi, ze np. opuścił HongKong. Nie pamiętam gdzie to klikałem. Ostatnio mogłem to tylko widzieć w trackingu z poczty HK ale to jak mi dali np. paczki. Czy jest inna możliwość podejrzenia paczki jak nie ma jeszcze w trackingu poczty z HK. Czy jest jakiś tracking samego sklepu HK ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Major Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 1 4 x AA Battery Holder (Rx Pack) 4 Turnigy AAA LSD 800mah Low Self Discharge (ready to use) Wszytskie baterie - czy to Lipol czy Nimhy idą własnie tymi paczkami Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotation Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Aaaaa czyli takie bateryjki wliczają pod lipo ;/ ??? Ale i tak o dziwno dziś dostałem dwa maile z HK, pierwszy, ze paczka jest pakowana, a po 20 min z ze paczka wysłana !!! wow zapowiada się rekord jak nie przytrzymają tego w Polsce;/. Dostałem nr paczki do trackingu mimo że I TU ODZIWO NIE JEST REJESRTOWANA ( niby bo takiej nie szło wybrać;/ ). Teraz już sam nie wiem jak to jest z tym crackingiem które paczki maja a które nie Martwi mnie jednak to, ze nr trackingowy ma z przodu „CP” jedyna paczka która kiedyś miała „CP” to była duża paczka wraz z modelem ;/ i niestety ta paczka poszła na VAT ;/. Inne paczki miały RB i też przychodziły jako kartonowe paczki nawet spore i vatu nie było. Mam nadzieje, ze nie jest to reguła He He Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DARIUS1 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 No i taki dziś na mojej twarzy regulator dotarł po cichej wędrówce pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlego Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 Cześć. Czy na forum są organizowane zamówienia z hobbyking grupowe? Chodzi mi o zamówienia takich pierdółek np. pakiety. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mlego Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 ok, nie wnikam już więc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rotation Opublikowano 23 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2011 1. Błagam, czytaj, co napisałeś, zanim to opublikujesz, bo oczy wypadają... 2. Air Parcel (czyli paczka, nr np. CP......) z definicji jest rejestrowana (i ma tracking). 3. Air Mail (czyli list) może być registered (nr np. RB.....), czyli polecony (z trackingiem), albo nie rejestrowany, czyli bez trackingu i z większym ryzykiem zagubienia (Twoim ryzykiem). 4. Od typu przesyłki ważniejsza jest masa (bardziej ważniejsza) i deklarowana wartość (mniej ważniejsza). Choć przesyłka EMS to na 99,99% wpadnie na VAT... Sorki pisałem szybko bo o 12:20 wychodziłem do pracy. Błędów ortograficznych raczej nie robię ale przy szybkim pisaniu czasem literówki i bez sensowne spacje się robią Dzięki za wyjaśnienie co do paczek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scasi Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Jak oni konstruują te paczki... 1) mam w koszyku Turnigy 9x i dokładam drobnice (silnik, serwa, regulator). Dopiero jak próbuje włożyć pakiet to pojawia się dodatkowe pudełko. 2) jak mam w koszyku wspomniana drobnice (bez pakietów) to włożenie Turnigy 9x dokłada dodatkowe pudełko. Może lepiej zapodać samą apkę a resztę drugą paczką, ale szkoda te 200 gram paczki niewykorzystać. Zamawiał ktoś was to radio z dodatkowym osprzętem? Jak oni to pakują? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mkrawcz1 Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 [DEL] Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
scasi Opublikowano 24 Maja 2011 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2011 Chyba nie zawsze to im wychodzi - o czym opowiada sympatyczny pan z RC Model Reviews: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.