GregorianR Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Po wstępnym opanowaniu latania skrzydełkiem i deltą postanowiłem zrobić sobie latadełko przypominające samolot! i wybór padł na dobrze znany model RWD. Napędzany będzie silnikim Bm2408-21 i lipolkami 3s Z kabinką poszedłem na łatwiznę ale będe musiał to zmienic bo beznadziejnie wygląda! Został mi jeszcze do oklejenia kadłub i poprawenie oklejenia skrzydeł bo się taśma pofałdowała!!! Tak oto wygląda mój RWD nie jest najładnieszy ale dopiero nabieram wprawy w modelowaniu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Widzę że nie zrobiłeś sobie klapki z przodu Ja w swoim RWD muszę mieć pakiet za silnikiem razem z regulatorem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
santana Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Coś mi sie wydaje ze poprostu nie wywarzał jeszcze i teraz bedzie mały kłopot poprostu nie czytał watków poswięconych RWD a ten model był projektowany pod szczotke dlatego trzeba upychac wszystko z przodu i zrobienie dojscia za wręgą silnikową bedzie w tym wypadku nieodzowne pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Właśnie wiem że popełniłem błąd ale jeszcze nic straconego! klapkę mozna jeszcze wyciąć! tylko będzie mały problem bo wzmocniłem przód kadłuba 2 listewkami na krzyż. Ale jakoś wybrne! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Wywal te dodatkowe wzmocnienie i masz miejsce na osprzęt Mój RWDziak przeżył pionowego kreta z wysokości ok. 3m ze standardowym wzmocnieniem Jakie serwa chcesz mu wsadzić ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 2 x dynam micro ,a te wzmocnienia jak mówisz wytne!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Serwa możesz zostawić tak jak w orginale ja użyłem serw standardowych więc musiałem je przesunąć do przodu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 jakoś się wyważy, serwa są lekkie to chyba nie będzie problemu!!! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mareq Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Ja w swoim RWD wkładam pakiet przez otwór pod skrzydłem i wciskam potem gąbkę. Jest to trochę niewygodne ale da się żyć. Te listewki wzmacniające są zbędne. Model potrafi naprawdę dużo przeżyć. Co do pofałdowań taśmy to nie wiem jak wielkie są ale polecam prasowanie (na odpowiednio niskiej temperaturze). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kamil_rc Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 A będziesz robił podwozie w tym modelu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
GregorianR Opublikowano 25 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Kwietnia 2007 A będziesz robił podwozie w tym modelu?? a co nie dowidzisz podwozie już jest :!: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jacqubes Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Szczerze mówiąc, to ja na tej fotce na początku tez nei zauważyłem podwozia :D Ja w swoim rwd, wydłuzyłem przód o 4cm. Jeszcze będę musiał poprawic przód bo wygląda paskudnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.