czaja18 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Macie jakieś proste patenty na ustalenie kąta natarcia w kadłubie z rurką? Chce se zabra za dlg ale nie wiem jak to zrobic? Doświadczalnie??? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 tak samo jak w kadłubie bez rurki :wink: chodzi ci o kąt zaklinowania skrzydła zapewne wzdledem statecznika poziomego?? to z czego jest wykonany kadłub nic tu do rzeczy nie ma zobacz dwa tematy niżej http://www.szabatowski.com/forum/viewtopic.php?t=1700 Natomiast wartość to juz inna sprawa, tu decyduje profil skrzydła. A i tak zawsze trzeba doświadczalnie nanieś ew. poprawkę choć nie koniecznie trzeba zmieniać kąt czasem ząbek trymerka na wysokości wystarczy :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
czaja18 Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Chodziło mi raczej o poprawne wklejenie rurki ale doszłem do wniosku że najlepiej odpowiednio rozmieścic otwory we wręgach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
armand Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 To zadawaj pytania w miarę precyzyjnie. Pytałeś o kąt natarcia skrzydła (wynikający w sumie z kąta zaklinowania) a chciałeś o kąt wzniosu?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Kwietnia 2007 Chodzi mu zapewne o wkeljanie rurki (stozka) czyli belki ogonowej do kadluba szybowca. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.