awiator Opublikowano 27 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 27 Listopada 2009 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Ten temat chyba miał być w dziale "kraksa", poza tym zdjęcia są tak ułożone że chyba brakło by mi monitora o szerokości 40cali żeby to wyświetlić.W tym momencie mam 1280x800 a widzę tylko połowę ekranu .Proszę zrobić porządek ze zdjęciami i przenieść całość do odpowiedniego działu ewentualnie dopisać w tytule "odbudowa". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Konrad Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 To ma być fotorelacja z rekonstrukcji modelu po kraksie? :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 Młody człowieku obejrzyj uważnie wszystkie zdjęcia i dopiero wtedy wydziwiaj. Uwazam że Przemo pokazał najistotniejsze szczegóły odbudowy Katany. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 28 Listopada 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Listopada 2009 awiator, przełącz sobie rozdzielczość na 1024x768 i zobacz jak wygląda wtedy forum.Dlaczego nie umieścisz fotek jedna pod drugą?Większość użytkowników korzysta z 1024x768 ewentualnie 1280x800 i muszą przewijać forum w poziomie a to jest bardzo denerwujące. No cóż , prosiłem ale nie dało rady. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam dalsza obudowa kadłuba i skrzydeł miłego oglądania Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Feniks powstał z popiołów a twoja katana z "kretowiska" Paweł stanał na wysokosci lasera czy sam wycinałeś? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
elektryki_rc Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 "Będzie wisiał" . Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Witam p, Szczepanie wycinałem swoim ręcznym laserem postanowiłem Pawełkowi :ass: niezawracać napewno ma inne zajęcia :wink: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 16 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 16 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 16 Stycznia 2010 a ja myślałem że tylko ja mam takie zacięcie .... fajnie odbudowana jak jest prosta to jeszcze polata :lol2: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 No to i ja zilustruję swoje zmagania ze skasowaną Kataną 2x2. Kupiłem za bezcen na Allegro - może ktoś rozpozna swój model? Stan sprzed - skrzydła pozbawione nasad ( ostatniego żebra, charakterystycznego, katanowskiego przedłużonego spływu, pokrycia balsowego i muf na rurę łączącą). Kadłub TOTALNIE pozbawiony przodu - mniej więcej do drugiej wręgi. Brak kabiny. Więc jak sam widzisz Awiatorze miałem trochę gorzej. Najpierw jakiś rok patrzyłem na ten samolot spode łba i zbierałem sie w sobie. W końcu wmówiłem sobie, że wcale nie jest łatwiej kupić nowy ARF i zabrałem się do roboty. Zacząłem od ściągnięcia planów z nareks.cz, doskalowania ich w Corelu do wymiarów realnych, które ściągnąłem z charakterystycznych detali modelu. Potem ręczny laser i jazda. Oto efekty: Przód kadłuba: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3496 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3494 http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3495 Nasada skrzydła - właściwie wszystkiego co pokryte folią w innym odcieniu nie było - w obu skrzydłach podobnie: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3498 Początki kabinki: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=3497 Nie wiem, czy nie spasuję z przezroczystą kabinką i nie zrobię jej z balsy. Co do maski silnika - może ktoś ma formę pod klasyczną Kataną X-lite, to chętnie bym jej pożyczył na jeden weekend. Będzie to mój samolot nr. 2 na ten sezon. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 nie jestem pewien ,ale wydaje mi się że obie katany wyszły z pod jednego lasera Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Jedyne co znalazłem szukając korzeni mojego modelu to film z jego startu - Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 nie jestem pewien ,ale wydaje mi się że obie katany wyszły z pod jednego lasera Oczywiście Nawet pilot to o ile się nie mylę P. Paweł Jedyne co znalazłem szukając korzeni mojego modelu to film z jego startu - Katana start Toż to nasza Ostrowska Katana xD Jeszcze na starym miejscu więc trochę przeleżała u kogoś Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Maciej pomyliłeś się :wink: Kaliska Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Maciej pomyliłeś się :wink: Kaliska Ale latała nad naszym Ostrowskim niebem ... No dobra Kalisko-Ostrowska ;D Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
gar-da Opublikowano 17 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 17 Stycznia 2010 Szczepanie , po czym poznałeś te zwłoki ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
instruktor Opublikowano 18 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Teraz Macieju się z Toba zgadzam "po czym poznałeś te zwłoki ?" Po zapachu :wink: :wink: Dareczku Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
awiator Opublikowano 18 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 18 Stycznia 2010 Szczepanie , po czym poznałeś te zwłoki ? :crazy: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.