Artur z kołobrzegu Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Witam co wy sądzicie o tym http://modele.sklep.pl/product_info.php?cPath=33&products_id=1517 ładowarka do lipoli z balancerem za 70 zł :shock: brzmi conaj mniej dziwnie... sam balanser do szarka kosztuje 130 zł a tu ładowarka z balanserem za 70 niewiem co o tym myśleć jaka jest wasza opinia na temat tego sprzętu ?? po przeczytaniu opisu w sklepie wychodzi na to że to jest automat z balanserem który kończy ładowanie jak się naładuje pakiet Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 wszystko mozliwe. ale 0,8A to nie duzo. pewnie stad taka cena Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 http://www.wimarex.com.pl/ Tu jest za 48 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Tak jak podał @mariaczi__21 taniej nie kupisz Sam osobiście ją kupiłem i używam Ładować ładuje, na minus mogę przytoczyć wypowiedź @slawko_k, oraz to że nie nadaje się do samochodu, chyba że będzie się miało przetwornicę z 12V na 16V Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
motyl Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 z 12V na 16V A 14,4 nie starczy ?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
tomson Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 14,4V oczywiście wystarczy, rozumiem że zmierzasz do tego żeby ładować pakiet przy włączonym silniku ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Udostępnij Opublikowano 26 Kwietnia 2007 Osobiscie polecam graupner Li-po Charger 4. Mozna ja dostac : http://www.cyber-fly.pl/index.php?cat_id=14&PHPSESSID=a52cc318732f199df06c690e06956bc6 http://rcskorpion.pl/product_info.php?cPath=175&products_id=1252 Sam uzywam i sprawuje sie super. Laduje pradem do 3A (dobierany automatycznie) od 1 - 4 lipoli. Nie ma co prawda balasnera, ale wole dokupic w przyszlosci oddzielny. PS. 0,8 A to troche malo. Jak bedziesz mial duza pojemnosc pakietu to bedziesz ladowal dlugo, ale Twoj wybor. Na poczatek napewno moze byc. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 @Mariaczy21 czy aby nia naladowac pakiet 3s to wystarczy jej 12V czy trzeba jej dac wiecej? pozdro slawek Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Kubad Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Tą za 48zł mam i narazie ładuje. Kupiłem ją w zestawie ze śmigłowcem, pytałem się coś o nią w dziale elektronika (przyklejony post) ale na razie bez rezultatu. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
mariaczi__21 Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Slawko - nie mam pakietu 3s takze nie moge sie wypowiedziec. Na podelku napisali: Input voltage 11-15 V czyli moze dla 3s trzeba dac wiecej, ale nie wiem dokladnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
a_skot Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 Input voltage 11-15 V czyli moze dla 3s trzeba dac wiecej, ale nie wiem dokladnie. To jest zakres napięć jakimi można zasilać ładowarkę. Napięcia z poza tego zakresu mogą uszkodzić ładowarkę lub akumulatory lub jedno i drugie :wink: W najlepszym wypadku, przy zbyt niskich napięciach zasilania nie naładujesz w pełni pakietów, co w konsekwencji też może skutkować ich uszkodzeniem albo znacznym skróceniem ich "żywotności" Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 23 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 23 Maja 2007 ladowarka ta laduje tez 4s wiec przetwornice musi miec. pytanie tylko czy przy 3s tez ona dziala Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
balcerseb88 Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 ja mam ta ladowarke od ok roku laduje nia pakiety 2s i 3s zasilanie z akumulatora samochodowego nie ma zadnych problemow aku daje sobie rade calkiem niezle Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Osa Opublikowano 24 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 24 Maja 2007 Ja także mam tą ładowarkę do zasilania jej używam akumulatora 17Ah z alarmu domowego jak narazie chodzi świetnie. Ładuję pakiety tylko 3s bo tylko takowe mam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
obara Opublikowano 25 Maja 2007 Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 Ja rowniez uzywam tej ladowarki. Dostalem ja jako gratis od chinskiego producenta lipoli. Sprawuje sie swietnie aczkolwiek nie jest to nic zaawansowanego. Nadaje sie jako tani i ekstremalnie prosty start w dziedzinie lipoli (tanich). Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Artur z kołobrzegu Opublikowano 25 Maja 2007 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Maja 2007 a balanser to to coś ma ? w opisie jest napisane coś o wyrównywaniu napięcia - przedłużaniu żywotności ale czy to jest balanser czy jakiś chiński schit Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Mateusz17bl Opublikowano 10 Czerwca 2007 Udostępnij Opublikowano 10 Czerwca 2007 a jak bym chciał nałodowac uku w domu i podłonczył ją pod zasilacz od komputera :evil: 8) :twisted: to by dobrze ładowała :?: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Jerzy Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Do zwyklego ladowania , do latania dla przyjemnosci jest to bardzo dobra ladowarka, od roku ja uzywam do lipoli 1,1 - laduje z akumulatora i za 15 minut latam dalej. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Mam uzywam 6 miesiecy, jest dobra, laduje powoli, ale skutecznie. ma balancer, i ogniwa mi sie nie rozjechaly. 16v nie potrzebuje wystarczy 12, na postoju tez laduje, probowalem. Co wiecej zagladalem do niej. "balancer" polega na tym ze kazde ogniwo laduje oddzielnie. jak ktos nie musi miec ogniwa "na juz" to polecam, tania i skuteczna. baxter12 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Bartosz Mesjasz Opublikowano 9 Stycznia 2008 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2008 Też mam podobna ale sygnowaną WOW-RC ładowałem pakiet 2s 1400 ładuje jakieś 2h, 3s 1500 ładuje kolo 3... podpięta pod zasilacz z kompa. Dobry tani balanser. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.