Cimek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Potrzebuje pomocy, usterzenie zamontowane, aczkolwiek nie wiem jak mam zamontować do PC Focusa ,silnik ,mam tą wieżyczkę na silnik 400'tkę , myśle zeby z przodu zamontować na tej "podstawce"sklejke i na to silnik. (Emax cf 2822 ta dolna część Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 3 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 ja zamontowałem tak: http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=657 Ale to jest pierwsza wersja, przygotowana pod śmigła większej średnicy. Latało to kiepsko, nie chciał sie wznosić, ze względu na moment pochylający kadłub w dół, pochodzący od śmigła. Potem skróciłem łoże silnika, i jest teraz zamontowany w miejscu silnika szczotkowego. aby zwiększyć efektywność napędu zastosowałem śmigło z szerszymi łopatami. [http://pfmrc.eu/album_pic.php?pic_id=1860 Zrobiłem je samodzielnie, ze śmigła GWS 10 cali (zwykłego nie SF). Skróciłem mu łopaty do rozmiaru ok 6-7 cali. Model lata prawie pionowo w gorę. Pozdrawiam baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 3 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 3 Grudnia 2009 Baxter czy mógbyś przeróbkę "nr 2" pokazać z boku oraz z tyłu patrząc na śmigło? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 4 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 4 Grudnia 2009 Musiałbym do samochodu po modelik biegać. Przeróbka nr 2 wygląda z boku tak samo jak pierwsza. Sklejka 3 mm, wklejona tak jak widać, jedynie górna krawędź nie wystaje ponad kadłub. Silnik przez to jest umieszczony niżej. osłony na silnik pasują pod warunkiem że wytniesz z nich te żebrowanie od środka. Jak by coś wiecej to pytaj. aha z tyłu za silnikiem wkleiłem depron, więc wystaje tam trochę zielonego. Osłonę wkleiłem na CA. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.