pawel4090 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Witam panowie, jaki proponujecie silnik 3s do Pelikana ? Nie powiem miałem 2822, ale kombinacje ze śmigłem podnoszenie wyżej silnika coraz mniej mi się podobała, wyglądał jakoś nie "atrakcyjnie" Najlepszy wyjściem byłby sinik podobny wielkością do tego szczotkowego. Wtedy można założyć małe śmigiełko i dalej w powietrze, jak mrozik zelżeje, oczywiście Dzisiaj u mnie -3 stopnie i troszkę powiewa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Anonymous Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Ja zmieniałem napęd na 3F w Easy Starze, który jest pierwowzorem Focusa (bo o nim chyba mowa) Jeden był na mocnym bezszczotkowym inrunnerze HXT 2835 (380S) 2700kv Brushless Inrunner lub coś bardzo podobnego ze śmigłem 6x4. Miałem jednak trochę problemów z wyważeniem, skłonem i wykłonem. Ale mocy to mu nie brakowało - właściwie to wystartowałby sam z trawy! W ostatni wsadziłem mały bezszczotkowy inrunner PowerHD 130 / 2040-18T, KV nieco ponad 3000 ze śmigłem 5.5x4.5 Sprawuje się OK - ma sporo mocy i nie jest ciężki. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 13 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 13 Grudnia 2009 Nie powiem miałem 2822, ale kombinacje ze śmigłem podnoszenie wyżej silnika coraz mniej mi się podobała, wyglądał jakoś nie "atrakcyjnie" A po co podnosiłes silnik wyżej? Choć głupie pytanie, ja tez tak na początku zrobiłem, teraz mam zamocowanytam gdzie szczotkowiec, mniejsze śmigło, obcięte z GWS 10x5. baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
zzradek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 sinik podobny wielkością do tego szczotkowegotaki?http://www.sklep.modelarnia.pl/index.php?p1899,ray-b2835-16-pelikan Na śmigle 6-calowym powinien ładnie śmigać. Tylko ta waga in-runnerów Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Ja zamówiłem troche mocniejszy silnik od emaxa cf 2822 ,mam juz go w domciu na smigle 6x4 E ma tyle mocy że z ręki wyrywa http://www.allegro.pl/item842144401_silnik_emax_fc_2812_ciag_730g_maly_ale_potwor.html Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pawel4090 Opublikowano 15 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Dziękuję panowie za podpowiedzi, cimek mam ten silnik, jak czytałeś...nie zauważyłem aby z reki wyrywał, ale mam może za silne ręce Skłonny jestem kupić ten: PowerHD 130 / 2040-18T, co kolega luke, proponuje...czas pokaże, nawet może w w tym tygodniu zamówię, poszukam w necie... Oczywiście koledze luke, dostanie punkt , inni w następnej kolejce... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Cimek Opublikowano 15 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 15 Grudnia 2009 Paweł , słuchaj. Widziałem jak Easy Star latał na cf 2822 to była rakieta szczerze mówiąc, Na Emaxie 2812 zapewne ten mój focus bedzie pionowo szedł w górę. A no i cena tych silników... Szczerze polecam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.