student87 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Witam ! Szukalem na forum, ale nie znalazlem konkretnej odpowiedzi. Mam 2 pakiety lipo 450 mAh czy moge je polaczyc do latania rownolegle zeby uzyskac jeden pakiet 900 mAh i latac na nim ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.z.i.q Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Tak, ale odradzam bo będziesz mógł mieć problemy z umocowaniem tego w modelu (wyjdzie duży i ciężki). Lepszym rozwiązaniem byłby jeden pakiet 900mAh ponieważ byłby lżejszy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 nie zalezy mi na wadze i ksztalcie :wink: Czyli mam rozumiec ze takie poleczenie pakietow Lipoli nie bedzie mialo wplywu na ich ekspolatacje ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
ozi27 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 nie zalezy mi na wadze i ksztalcie :wink: Czyli mam rozumiec ze takie poleczenie pakietow Lipoli nie bedzie mialo wplywu na ich ekspolatacje ? Zadnego wplywu nie bedzie miec,ja robilem pakiety 2x2650 jako jeden 5300mAh,wszytko rozlutowane i potem w jedna koszulke,jak je tylko polaczysz przewodami to bedziesz musial osobno balansowac,wiesz o tym? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
filip Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Tylko pamiętaj żeby połączyć równolegle czyli czarny do czarnego (czyli "-'' z "-" ) i czerwony do czerwonego (czyli "+" z "+" ) w ten sposób zyskasz większą pojemność i to samo napięcie. Miłego latania :mrgreen: Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
hubert_tata Opublikowano 28 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Mam 2 pakiety lipo 450 mAh czy moge je polaczyc do latania rownolegle zeby uzyskac jeden pakiet 900 mAh i latac na nim ?Jeżeli są identyczne, w podobnej kondycji, to śmiało możesz.I nie koniecznie na stałe, można odpowiednimi złączkami. Dodatkowo można "zrównoleglić" poszczególne cele przez złącza serwisowe - daje to ciut więcej pewności, że któraś cela nie rozładuje się zbyt mocno (cela równoległa ją troszkę podtrzyma). Jak nie jest to jasne, to jutro pokażę przykładzik własnej realizacji. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
student87 Opublikowano 28 Grudnia 2009 Autor Udostępnij Opublikowano 28 Grudnia 2009 Dziekuje wszystkim za odpowiedzi, reszta jest dla mnie jasna Pozdrawiam ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.