CodiJack Opublikowano 30 Grudnia 2009 Udostępnij Opublikowano 30 Grudnia 2009 Witam. Mam kilka regulatorów Plush i Dualsky. Wyglądają identycznie, programują się z karty Turnigy - generalnie godne polecenia. Ale do rzeczy. Miałem Dualskiego 18A (Plush 18A raczej) i musiałem mu rozciąć koszulkę. Okazało się, że jest miejsce na 3*5 tranzystorów mosfet. W regulatorze 18A zamontowane były tylko 3 na jedną fazę (2*P + 1*N jeśli mnie pamięć nie myli). Dołożyłem brakujące (nie było oryginalnych, więc kupiłem najbliższe jakie udało mi się zdobyć) i teraz jest pełna obsada 5 tranzystorów na fazę (chyba 3*P + 2*N). Mam do Was pytanie: ile jest tranzystorów w Waszych reglerach Turnigy 25A i 30A? Czy jest tak?: 18A - 2P+1N 25A - 2P+2N 30A - 2P+3N Czy może Plush 25A ma pełną obsadę 5 tranzystorów, a w wersji 30A są one po prostu lepsze? Pozdrawiam, Jerzy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.