Skocz do zawartości

Jak "rozebrac" plik PDF

baxter12

Rekomendowane odpowiedzi

Opublikowano

Czy ktoś może ma sposób na "wydłubanie planów z pliku "PDF"?

Plany są załączone na ostatniej stronie, niestety nie można ich wydrukować we właściwej skali, ani edytować. Chodzi mi konkretnie o model Elder 40.

Baxter

Opublikowano

mozesz sprobowac zaimportowac pliki pdf do corela

i tutaj w zaleznosci która masz wersje: jesli niską: - musisz mu pokazac który rodzaj pdf-a Cie interesuje (wybierasz przy opcji importu)

(jeden sie wywali, drugi powinien się otworzyc)

pytanie tylko czy ten pdf nei jest zapisana bitmapą bo czasem zdarzają sie takie krzaki... ;)

Opublikowano

Witam

Zapisać na komputerze,otworzyć w Corelu.Plany powiększyć do 300%,formatki do 425%.Ja tak przeskalowałem ,i pasują do siebie.

Pozdrawiam

Plany str 41i42,formatki 6str

Opublikowano

Corelem próbowałem ale rozbiera mi PDF do bitmapy i to tylko w rozdzielczości 30dpi. Trochę mało.

JEST! PDFtoCAD załatwił problem.

Bardzo dziękuję kolegom za pomoc.

Baxter

Opublikowano

Witam

Ja mam Corel Draw x4.i nic nie robiłem z bitmapą.Otworzyłem,podgląd wydruku.podział na frag.opcje druku, W opcjach,układ,

Pozdrawiam

Jak będzie problem mam Skypa

Opublikowano

Corelem próbowałem ale rozbiera mi PDF do bitmapy

:shock: tego się po kombajnie typu Corel nie spodziewałem. Tym bardziej, że PDF jest formatem wektorowym, a nie rastrowym.
Opublikowano

Tym bardziej, że PDF jest formatem wektorowym, a nie rastrowym

Żebyś się nie zdziwił. PDF potrafi być jak najbardziej rastrowy, jak ma zaszyte w sobie bitmapy, wszystko zależy od tego, co i jak się do niego "drukuje".
Opublikowano

Jest jak najbardziej wektorowy, to że jednym z obiektów, które można oprócz elips i prostokątów skalować i rozmieszczać są bitmapy to co innego :)

No ale racja, można robić PDFy tak jak nasze urzędy: wydrukować, wskanować, wrzucić do PDF. :D

Opublikowano

Gdzieś na forum była podawana nazwa programu, dzięki któremu było można powiększyć i wydrukować go np. na 6kartkach A4 i następnie poprostu posklejać.. poszukaj :)

Opublikowano

Witam

Według specyfikacji kadłub 1257,skrzydła1651 tak znalazłem.Ale łatwiej jest z formatek ,znając wielkość żebra drukuje 1 formatkę. Dziękuję za cierpliwość, sam się pobawię

Znalazłem cięciwa 30,8

Pozdrawiam

Zarchiwizowany

Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.

• Ostatnio przeglądający   0 użytkowników

• Brak zarejestrowanych użytkowników przeglądających tę stronę.
  • Dodaj nową pozycję...

Powiadomienie o plikach cookie

Umieściliśmy na Twoim urządzeniu pliki cookie, aby pomóc Ci usprawnić przeglądanie strony. Możesz dostosować ustawienia plików cookie, w przeciwnym wypadku zakładamy, że wyrażasz na to zgodę.