baxter12 Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Czy ktoś może ma sposób na "wydłubanie planów z pliku "PDF"? Plany są załączone na ostatniej stronie, niestety nie można ich wydrukować we właściwej skali, ani edytować. Chodzi mi konkretnie o model Elder 40. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Otworz plik w corelu- nie powinno byc problemow. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
marek rokowski Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 mozesz sprobowac zaimportowac pliki pdf do corela i tutaj w zaleznosci która masz wersje: jesli niską: - musisz mu pokazac który rodzaj pdf-a Cie interesuje (wybierasz przy opcji importu) (jeden sie wywali, drugi powinien się otworzyc) pytanie tylko czy ten pdf nei jest zapisana bitmapą bo czasem zdarzają sie takie krzaki... Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
kojot Opublikowano 3 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Stycznia 2010 Jak chcesz rozebrać, to spróbuj tradycyjnie - teatr, szampan, miłe słówka ;-) Więcej na PW. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makdaam Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Nie trzeba od razu wydawać fortuny na Corela Wystarczy Inkscape, do pobrania za darmo z http://www.inkscape.org/ O ile dobrze pamiętam, trzeba wpisać przy importowaniu numer strony PDFa. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MARIUSZ Opublikowano 4 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Stycznia 2010 Najprościej użyć programu Pdf2cad . Mariusz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly1954 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam Zapisać na komputerze,otworzyć w Corelu.Plany powiększyć do 300%,formatki do 425%.Ja tak przeskalowałem ,i pasują do siebie. Pozdrawiam Plany str 41i42,formatki 6str Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Corelem próbowałem ale rozbiera mi PDF do bitmapy i to tylko w rozdzielczości 30dpi. Trochę mało. JEST! PDFtoCAD załatwił problem. Bardzo dziękuję kolegom za pomoc. Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly1954 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam Ja mam Corel Draw x4.i nic nie robiłem z bitmapą.Otworzyłem,podgląd wydruku.podział na frag.opcje druku, W opcjach,układ, Pozdrawiam Jak będzie problem mam Skypa Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makdaam Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Corelem próbowałem ale rozbiera mi PDF do bitmapy :shock: tego się po kombajnie typu Corel nie spodziewałem. Tym bardziej, że PDF jest formatem wektorowym, a nie rastrowym. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MiQ27 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Tym bardziej, że PDF jest formatem wektorowym, a nie rastrowymŻebyś się nie zdziwił. PDF potrafi być jak najbardziej rastrowy, jak ma zaszyte w sobie bitmapy, wszystko zależy od tego, co i jak się do niego "drukuje". Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makdaam Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Jest jak najbardziej wektorowy, to że jednym z obiektów, które można oprócz elips i prostokątów skalować i rozmieszczać są bitmapy to co innego No ale racja, można robić PDFy tak jak nasze urzędy: wydrukować, wskanować, wrzucić do PDF. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Mam sliczne plany Eldera40 w DXF + pliki formatek. :lol2: Chce ktoś? Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly1954 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam Czy podałbyś długość żebra.Moje mają,mierzone po dolnej krawędzi 20 cm Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Nie wiem Bo się plany "rozskalowały... baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly1954 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam Moje plany są na pewno za małe do oryginału.Kadłub ma 1m dł Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Gdzieś na forum była podawana nazwa programu, dzięki któremu było można powiększyć i wydrukować go np. na 6kartkach A4 i następnie poprostu posklejać.. poszukaj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly1954 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam ja to zrobiłem w Corelu,tylko chciałem wiedzieć do jakiej wielkości skalować. pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
baxter12 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Kadłub ma 1251mm długości. Rozpiętość 1251 Baxter Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sly1954 Opublikowano 6 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 6 Stycznia 2010 Witam Według specyfikacji kadłub 1257,skrzydła1651 tak znalazłem.Ale łatwiej jest z formatek ,znając wielkość żebra drukuje 1 formatkę. Dziękuję za cierpliwość, sam się pobawię Znalazłem cięciwa 30,8 Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.