barton3 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Od czego zależy czy zwykły kabelek 2x jack 3.5mm podłączony pod mikrofon ( w nadajniku tez mam 3.5mm) będzie działał ? Czy zawsze będzie działał ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 Potrzebne są jeszcze dwa programy: SmartPropoPlus w skrócie SPP i PPJoy może być ver.0.83. Temat opisałem gdzieś w tym dziale ze 2 lata temu.Poszukaj.Są tam linki do opisu jak to zrobić oraz do programów. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 od programu jaki dodatkowo zainstalujesz PPjoY smartpropo RCaudio Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 od programu jaki dodatkowo zainstalujesz PPjoY smartpropo RCaudio Dwa pierwsze wystarczą, trzeciego nie znam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 dzięki, znałem tylko ppjoy. A ma jakieś znaczenie karta dźwiękowa czy coś w tym stylu ? pewnie zintegrowaną mam, jakieś szumy, zakłócenia sygnału mogą występować ? już szukam twojego tematu Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Makdaam Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 To się podepnę pod temat i zapytam, czy ktoś uruchomił Spektrum DX5e na SPP/PPJoy? Wygląda na to, że program nie radzi sobie z demodulacją sygnału Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 sorrki program nazywa się PPM-AUDIO (plik to rcaudio.exe) ostatni raz kozystałem z tych programów ok. 3 lat temu możesz mieć efekt takiego (pierdzenia dzięk zmienia sie jak ruszasz drążkami) to musisz chyba dać wycisz mikrofon ale nie pamiętam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 dzięki, znałem tylko ppjoy. A ma jakieś znaczenie karta dźwiękowa czy coś w tym stylu ? pewnie zintegrowaną mam, jakieś szumy, zakłócenia sygnału mogą występować ? już szukam twojego tematu Te programy działają z każdą kartą audio.Sprawdzane było chyba na sześciu komputerach w tym 2 laptopy i działało. SPP działa z koderami PPM i PCM (niektórych firm), DX moze mieć inny sposób kodowania sygnału i dlatego SPP nie daje rady. Tu podałem linki http://pfmrc.eu/viewtopic.php?p=82134&highlight=#82134 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 a to musi być tak, że do obu wtyczek (ta do apki i ta do kompa) kabel ma być podłączony w to samo miejsce W sensie + i - w tych samych miejscach obu wtyczek ? czy może być na odwrót czy to nie ma znaczenia. mam apke hx-6x, to samo co kds EDIT: http://www.smartpropoplus.com/BlueAndGrey/Cables/fms_cables_jr.html http://www.smartpropoplus.com/BlueAndGrey/Cables/fms_cables_jack_walkera.html walkera i jr mają tak samo to i kds/hk chyba nie może mieć inaczej, prawda? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Malker Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 a to musi być tak, że do obu wtyczek (ta do apki i ta do kompa) kabel ma być podłączony w to samo miejsce W sensie + i - w tych samych miejscach obu wtyczek ? czy może być na odwrót czy to nie ma znaczenia. http://www.smartpropoplus.com/BlueAndGrey/Cables/jr.gif Sam podałeś linki na których jest jak BYK narysowane że - do - + do + przy obu wtyczkach tak samo ! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 9 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 no też pisze 'EDIT' ;C btw. mam stare słuchawki stereo... odetnę kabel zaraz przy słuchawce (wtyczka jest właśnie taka jaka potrzebna, drugą wtyczkę odetnę od innych słuchawek) i ma ktoś pomysł jak wyjąć wtyczkę ze swojej obudowy gumowej/plastikowej ? mniej więcej tak jest obudowana a jakoś kabel trzeba przylutować a tam gdzie już jest przylutowany sprawdzić jak.. żeby odpowiednio drugą wtyczkę dolutować.. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Marek_Spy Opublikowano 9 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 9 Stycznia 2010 w każdym sklepie kupisz taki wtyk za złotówkę nazywa się jack 3,5 mm i najlepiej mono owszem to działa ale latać się na tym nie da. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Na takim podłączeniu latałem w paru symulatorach i problemu nie było, w ppm czasem pojawiały się lekkie drgania sterów natomiast po przełączeniu w PCM było idealnie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 ok, zrobiłem kabel (3żyłowy był przy wtyku i mam połączoną przednią i środkową część jacka pod 1 kablem, a tylna pod drugim) jak podłączam pod wejście micro w komputerze, to wyskakuje programik realtek hd, i musze w nim wybrać to co podłączyłem... dać mikrofon normalnie ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 tak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 odinstalowałem ppjoy, i teraz przy instalowaniu jakieś błędy :/ ma ktoś pomysł ? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 http://img532.imageshack.us/img532/4686/ppj.jpg taki błąd Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 Spróbuj uruchomić w instalatora w trybie zgodności z Win98 i nie pisz postu pod postem. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
barton3 Opublikowano 10 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 sory za te posty./ nie działa w trybie zgodności z win 98 :/ Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 10 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 10 Stycznia 2010 http://ppjoy.bossstation.dnsalias.org/Docs/UserManual/Installing.htm http://www.smartpropoplus.com/BlueAndGrey/SPP-PPJ-3.0.0-RN.pdf Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.