Damianos115 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam mam pytanie odnośnie tego serwa : http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=11424 Czy jeżeli puszczę napięcie 7.2v będzie działać nic się nie spali? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość slawekmod Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Chyba jasno jest napisane : 4.8-6.0V. Jak puścisz 7,2 to pewnie zaśmierdzi chwilowo i będzie po serwie. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Witam Na sam przód należało by zajrzeć do pierwszego lepszego sklepu internetowego i tam pisze że SG-90 pracują na 4,8V a wersja airplane w zakresie 4,8 do 6,0V Na wyższym woltażu spalisz elektronikę, może nie od razu ale po chwili Szukanie nie boli! Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos115 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 A jakieś serwo takie na 7.2v możecie polecic? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Boogie Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Dymond d47 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Robiłem kiedyś urządzenie zbudowane z 4 serw. serwa dałem sanwy srm 102 które też pracują zgodnie z danymi producenta 4.8-6V. Przez pomyłkę w płytce drukowanej wszystkie zasilane były napięciem 12V. Po kilku sekundach pracy urządzenia zobaczyłem że serwa nie pracują i zobaczyłem błąd. Odłączyłem, podłączyłem do 5V i każde sprawne. Sprawdź sam przy 7,2V i się przekonasz. Spostrzeżeniami podzielisz się na forum. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos115 Opublikowano 13 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 zmienie pakiet bo moje odbiorniki maja napiecia 4.8 do 6 v a silnika jescze nie mam wiec kupie 6v Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 wydaje mi się że neibyt się w tym orientujesz. zanim cokolwiek kupisz lepiej poczytaj dział dla poczatkujacych Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 13 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 13 Stycznia 2010 Domniemywam ze chcesz zasilać elektronikę z pakietu 2S ? :> Jest jeszcze inne wyjście, można kupić układ redukujący napięcie BEC np Tower Pro UBEC 6A który robi redukcje na 5V i ma wydajność 6A ewentualnie na stronie rcskorpion poszukać czegoś dobrego i pewnego, ale to już chyba faktycznie taniej będzie kupić odpowiednie serva... Jeśli chodzi o wybór układ ubec, to wszytko zależy też jaki elektronika będzie miała pobór prądu w stanie normalnej pracy oraz skrajnego obciążenia. Edit: albo coś takiego: http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=12413 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Damianos115 Opublikowano 14 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 14 Stycznia 2010 Kupiłem tak: Silnik Speed 400 6V Odbiornik E-Sky 4.8 - 6V Serwa - 4.8 - 6V Pakiet - 6V PS. Zapomniałem o regulatorze.... 4.8 - 11V Będzie działać? powinno wg napięć będzie chodzić na pakiecie NiMH Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.