gruchu124 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Witam, robię właśnie pakiet do nadajnika i mam pytanie : gdzie jest + a gdzie minus (fotki)
Gość slawekmod Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Czy nie lepiej z takim tytułem? :evil:
Paweł R Opublikowano 17 Stycznia 2010 Opublikowano 17 Stycznia 2010 zobacz na tą fotkę http://www.rc711.com/shop/imagemagic.php?img=nNjHms7Zl7TFkb2cgXucm2OZlNLa2g%3D%3D&w=350&h=263&page=prod_info czarny po prawej czerwony z lewej (plus lewa, minus prawa)
gruchu124 Opublikowano 17 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 17 Stycznia 2010 slawekmod, aha ok sory. Paweł R, dzięki wielkie mam nadzieje że tak też będzie u mnie bo w instrukcji nic nie piszą na ten temat Edit: Czy napięcie 12V (pakiet 8*1.5V) nie będzie za duże ?? Bo akurat mam taki pakiet pod ręką
gruchu124 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 19 Stycznia 2010 Sory że napiszę post pod postem ale to jest cenna uwaga : Paweł R, jest zupełnie na odwrót jak mówiłeś czerowny(+) po prawej, czarny (-) po lewej. Na początku podłączyłem tak jak ty mówiłeś i nie chciał się włączyć :cry: . Czyli pupa, trzeba rozkręcać . Rozkręciłem nadajnik i całe szczęście nic wielkiego sie nie stało. Bezpiecznik się spalił. Koszt niewielki (40gr.) Rach ciach go zmieniłem i podłączyłem pakiet tak jak pisałem wyżej i malina. Jak na razie wszystko działa. Nie chce abyś się obraził ale jak czegoś nie jesteś pewien to lepiej nie pisać, a jak już to dawać trochę lepszej jakości zdjęcia :wink: Jak dla mnie temat zamknięty. Pozdro :wink:
Ładziak Opublikowano 19 Stycznia 2010 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Skoro już grzebiesz w nadajniku, to sprawdź, czy masz prawidłowo poprowadzone kabelki: http://www.jrradios.com/Articles/Article.aspx?ArticleID=1822
gruchu124 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 o nic drążki nie ocierają czyli chyba jest ok
Paweł R Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Gruchu przykro mi jest i głupio straszliwie ale te fotki przecież same mówią za siebie byłem pewien że się wkłada tymi widocznymi pinami w dół a tu taki zonk i odwrotnie :? Jeszcze raz przepraszam całe szczęście, że tylko bezpiecznik ale wiedz, że w najgorszym wypadku odkupił bym Ci radio
gruchu124 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 nie no spoko każdy może sie pomylić :wink: taaaa odkupił byś mi radio :wink: taa jasne
Paweł R Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Nie musisz wierzyć ale kasy to ja mam odłożonej sporo ale na inny cel ale jakbym był zmuszony to niestety za głupotę się płaci.
baczek Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 odkupił bym Ci radiohehe jeśli Grzesiek go nie będzie chciał to ja chętnie przyjmę xDtaki głupi żart z mojej strony
jacek LP Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Patrząc od tyłu na aparaturę, czyli tak jak na twoim zdęciu - po lewej minus po prawej plus. Ta aparatura to JR DSX9 a nie DSM 9 Ładziak gdzieś na forum pisał że nie można przesadzać z wysokością napięcia pakietu. Może ulec spaleniu moduł nadawczy 2,4 GHz. Kolega PawełR nie zwiął pod uwagę że wtyczka może być wpinana odwrotnie
Paweł R Opublikowano 20 Stycznia 2010 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Kolega PawełR nie zwiął pod uwagę że wtyczka może być wpinana odwrotnieno właśnie :/i sory za ten OT
gruchu124 Opublikowano 20 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 20 Stycznia 2010 8*1.5 to za dużo. Po 30min szukaniu znalazłem malutkim druczkiem w instrukcji ze 12V to za dużo. DSX 9 to to samo co DSM 9 chyba... to i to na 2.4 ghz. Na nadajniku mam napisane dsx 9. Paweł R - tym razem ci daruje
jacek LP Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 DSX 9 to to samo co DSM 9 chyba... to i to na 2.4 ghz. Na nadajniku mam napisane dsx 9.Nie za bardzo bo nie ma nadajnika JR o nazwie DSM 9.Nadajniki te w zależności od wersji mają nazwy X9303 lub DSX9. Poza tym to że nadajnik JR pracuje na 2,4 GHz nie ozancza że jego odbiorniki będą kompatybilne z innym nadajnikiem JR pracującym na 2,4 GHz. JR produkuje np. nadajniki DSX7 2.4 GHz pracujące w systemie podobnym do FASST Futaby. Aparatury te nie współpracują z odbiornikami Spektrum DSM2.
buwi777 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 JR produkuje np. nadajniki DSX7 2.4 GHz pracujące w systemie podobnym do FASST Futaby. Aparatury te nie współpracują z odbiornikami Spektrum DSM2. :shock: A skąd takie informacje :shock: No chyba że Ci się pomyliło z DSMJ który to system jest specjalnie adaptowany na teren Japonii :twisted:
Andych Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 Też oczy przecierałem ze zdziwienia, DSX7 jest to identyczna aparatura z DX7 Spektrum, no może poza odmianami specjalnymi o powiększonej rozdzielczości i bezproblemowo pracują one z odbiornikami obu marek.
Ładziak Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 :shock: A skąd takie informacje :shock:Zewsząd!http://www.google.pl/search?q=dsx7+dsmj No chyba że Ci się pomyliło z DSMJ który to system jest specjalnie adaptowany na teren Japonii :twisted:O tym właśnie pisze Jacek i tenże system jest bliży FASSSSSSSStowi (sorry, ale nie chce mi się liczyć "S" w skrócie nazwy tego systemu ;-) )Tym niemniej jest to nadal DSX7.
jacek LP Opublikowano 21 Stycznia 2010 Opublikowano 21 Stycznia 2010 No chyba że Ci się pomyliło z DSMJ który to system jest specjalnie adaptowany na teren Japonii :twisted:A pod jakim względem mi się pomyliło? http://shop.rotor.com.sg/product-find-action.asp?pdt_name=DSMJ&code=&x=0&y=0Specjalnie adaptowany? po prostu kierowany na tamten rynek i tam bardziej powszechnie używany. Ja mogę powiedzieć że w polskim powietrzu też działa bo sam to użytkuję. W poprzednim poście napisałem że nie każdy system JR pracujący na częstotliwości 2,4 GHz jest kompatybilny ze sobą.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.