qba Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Witam Zamierzam sklecić sobie jakieś naklejki na moto i np zrobiłem coś takiego w jpg: W jakim programie i jak to przekonwertować do wycinki na ploterze.
Motylasty Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Kuba zaimportuj to do CorelTrace, przetrasuj na wektory, uzyskasz plik CMX, który następnie inportujesz do CorelDraw. W CorelDrawie musisz sie troche tym pobawić, tzn zlikwidować wypełnienie, pozamykac krzywe, obwiednie wszystkich obiektów usatwić na włosową ( 0,001 ) i ..... masz gotowy rysunek na ploter.
rabbitlkr Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Qpa, jak wyjdzie ci ten rysunek, to jeżeli nie byłby to dla ciebie problem to podeślij mi ten plik;] Ja bym sobie takiego Czesia walna na model ale moja znajomość Corela jest znikoma;p a tu nadarza sie okazja:P
Artur Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Qpa jak nie udzwigniesz tematu to ci to zrobie
qba Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Opublikowano 8 Maja 2007 Musze sam przez to przejść bo mam więcej pomysłów na wykorzystanie plotera
Motylasty Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 W sumie sprawa z opisu wydaje się być skomplikowana, ale jak przejdziesz przez pierwszy rysunek reszta pójdzie jak po maśle. najwięcej pracy bedziesz miał w samym Corelu. Jak będziesz miał pytania - to dawaj, paru światłych corelowców tu znajdziesz.
alchemique Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 A moze jakis wspolny projekt z tymi naklejkami - fajnie byloby miec np. jakis znak forum modelu czy cos innego ciekawego. Ja ze swojej strony moglbym zaoferowac dostep do mysle w miare taniego plotera. Jesli trzeba to dowiem sie szczegolow. Co o tym sadzicie?
Motylasty Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 Na innym forum już taki pomysł był przerabiany i umarł chyba śmiercią naturalną, powiem więcej mało sie wojną nie skończył, parę osób odeszło etc. mam nadzieję że może pomysł tutaj wypali.
qba Opublikowano 8 Maja 2007 Autor Opublikowano 8 Maja 2007 myślę że pomysł jest jak bardziej do zrealizowania
Artur Opublikowano 8 Maja 2007 Opublikowano 8 Maja 2007 jak by ktos wymyslił jakas fajna naklejeczke to sam bym ja dal na pionowy ja nie podejmuje sie projektu, ale jak bym dostal w jpg to oczywiscie przygotuje pod ploter
qba Opublikowano 9 Maja 2007 Autor Opublikowano 9 Maja 2007 oki zaznaczyłem wsio i zrobilem cmx i mam to w corelu co teraz?
MareX Opublikowano 9 Maja 2007 Opublikowano 9 Maja 2007 Tomku - Motylasty! Ponieważ skutków wojny, o której wspominasz, doświadczyłem na własnej skórze, wychodząc z niej mocno psychicznie poturbowany, chętnie zobaczę tutaj Twe pomysły, w tym obumarłym tam, temacie i jestem przekonany, że żadnej wojny ta kwestia tutaj nie spowoduje. A śliczną naklejeczkę z przyjemnościa sobie na autku przykleję i jeszcze gdzie indziej, w sobie tylko wiadomym miejscu... :wink:, nie naruszając tym niczyich praw autorskich, itd, itp.
Motylasty Opublikowano 9 Maja 2007 Opublikowano 9 Maja 2007 Założe Marku nowy wątek a'propos znaczków, wstawię tam swoje wypociny i zapodam jakieś nowe projekty. Myślę że reaktywacja projektu może być dobra i łagodna w formie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.