sebka34 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Przysłali mi ładowarkę IMax B6 i kompletnie nie wiem jak ją ustawić by ładowanie było najlepsze dla aku. W instrukcji obsługi wyczytałem że najlepiej ładować z balanserem i 1C. Co to jest to 1C i jakie ampery jaki prąd ? W instrukcji nie jest napisane jak ustawić 1C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 C to jest wartość prądu czyli np. 1000mA = 1A tak więc jak ustawisz prąd ładowania na 1A to masz 1C Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
d.z.i.q Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Przysłali mi ładowarkę IMax B6 i kompletnie nie wiem jak ją ustawić by ładowanie było najlepsze dla aku. W instrukcji obsługi wyczytałem że najlepiej ładować z balanserem i 1C. Co to jest to 1C i jakie ampery jaki prąd ? W instrukcji nie jest napisane jak ustawić 1C Dla pakietu 1800Mah prąd 1C = 1,8A Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Janosik72 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 Gdzies na forum jest instrukcja obslugi praktycznie identycznej ladowarki szukaj w tematach o ladowarkach Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
sebka34 Opublikowano 19 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 szukałem szukałem nawet sobie ściagłem taką instrukcje po polsku, lecz nie jest tam napisane co znaczy 1C dziękuje panowie za pomoc właśnie ładuje zippe w tej chwili jest na wyświetlaczu; LI3S 1,8A 11.60V BAL 018:60 00554 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
meloow Opublikowano 19 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 19 Stycznia 2010 powinny się naładować w godzinę z kawałkiem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.