msegen Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Witajcie. Nadeszły ferie , na dworze zimno , nie ma modelu do latania .Więc postanowiłem zbudować pylonika z tego co mam w domu czyli : 2 x serwo no-name odbiornik z w22e regulator silnik 400 od graupnera akku jaiś ni-cad lub ni-mh jakieś trzy nieloty dawcy materiału. A do tego by model latał muszę kupić: Śruby nylonowe najlepiej 4 Śmigło do tego typu modeli Mocowanie śmigła Kołpak Model będzie oklejony papierem śniadaniowym na wikol. Główne materiały to : dwa a raczej trzy nieloty Plany modelu , już wycięte: Wycięte wszystkie prawie części: A pod tym stosem kleją się skrzydła: Jurto oszlifuję stateczniki i okleję japonką , po tym wyszlifuje natarcie na statecznikach i wzmocnię CA , następnie skleję kadłub, połatam skrzydła po czym odetnę depronowe natarcie i spływ i przykleję balsowe , wyszlifuję profil i zrobię lotki może balsowe , przykleję uszka i je wyprofiluje. Pozdrawiam .
stach34 Opublikowano 22 Stycznia 2010 Opublikowano 22 Stycznia 2010 A ciekawa fizyka cześć 3 leży xD Jak fizyka go klei to bedzie dobrze latał
msegen Opublikowano 22 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 22 Stycznia 2010 Nie tylko ciekawa fizyka leży , są jeszcze Alpy hehe.
utopia Opublikowano 23 Stycznia 2010 Opublikowano 23 Stycznia 2010 Czy depronowy kadłub nie będzie zbyt wiotki ? Musi być zrobiony jako sztywna skrzynka inaczej przy dużej prędkości będzie sprawiał kłopoty
msegen Opublikowano 23 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 23 Stycznia 2010 Witam. Utopia, zobaczymy jak to wyjdzie napewno dam wzmocnienia i okleje papierem na wikol.
bzik4 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Coś mi się wydaje że z dwóch nielotów zrobisz trzeciego :mrgreen: Slipso z silnikiem szczotkowym i accu ni-xx, zrobiony z depronu nie poleci tak jak sobie wyobrażasz :wink: Poza tym już minęła prawie połowa ferii a tu nic nie słychać żeby coś ruszyło :? edit a Slipso nie jest uszatkiem
kojot Opublikowano 28 Stycznia 2010 Opublikowano 28 Stycznia 2010 Slipso z silnikiem szczotkowym i accu ni-xx, zrobiony z depronu nie poleci tak jak sobie wyobrażasz Mój pierwszy Micron latał na 400-tce i pakiecie 8xSanyo 500mAh. Jak płatowiec będzie porządnie zrobiony, to poleci, że hej.
bzik4 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 nie twierdzę że nie poleci w ogóle ale ja zrobiłem Sliposo z balsy z malutkim silnikiem cd pakietem 2s 800 był naprawdę lekki a lądowanie odbywało się przy bardzo dużej prędkości, nie bardzo wyobrażał bym sobie jak by miał silnik 400 i jakieś ni-xx. A w ramach wyjaśnienia, to nie był mój pierwszy czy drugi model i wydawało mi się że jestem w stanie utrzymać model w powietrzu. :wink:
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.