pavlo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Buszując po forum widzę, że można użyć tego urządzenia jako altrenatywy dla mojej MC-12. E-SKY, http://modele.sklep.pl/product_info.php?products_id=6462 Rozważam użycie tego smulatora do współpracy z moim laptopem,ponieważ nie bardzo wiem jak zakończy się moja walka z użyciem kabla pod LPT i mojej MC-12. Mam kilka pytań. Będę wdzięczny za uwagi. 1) Czy da się ustawić drągi na MODE 2(gaz kierunek w lewy drąg, lotki i wysokość prawy)? 2) czy lewy drążek ma możliwość ustawienia "gaz" w pozycji ustalonej(nie powraca samoistnie do neutrum)? 3)Standardowo widzę podpięcie pod USB, czy działa to z FMS'em bez żadnych kombinacji z instalacją ppjoy i itp.? 4) Czy nie ma problemu z wykorzystaniem opcji "INV" oraz "EXP",które programowo daje FMS(domyślam się że nie )? 5) Próbował ktoś podpiąć laptopa do TV, aby mieć dużą panoramę ? Mam taki zamiar. 6) Jakie inne symulatory potrafi obsłużyć ten interfejs? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 nie prościej na allegro za 30zł kupić sam kabel podłączyć do swojego nadajnika?? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Chmmmm, ale jaki kabel???. Wskaż proszę. Moja MC-12 posiada wyjście jack. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 A proszę bardzo - za 90zł http://www.allegro.pl/item886384476_nowosc_interfejs_usb_reflex_ostatnie_sztuki.html za 35zł - http://www.allegro.pl/item891289251_promocja_interfejs_usb_od_modelloo_warto.html I jeszcze kilka - http://www.allegro.pl/listing/search.php?string=interfejs&from_showcat=1&category=8760 Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Dzieki Co prawda na liście: http://www.allegro.pl/item891289251_promocja_interfejs_usb_od_modelloo_warto.html brak mojej MC-12, ale zadzwonię i dopytam. Zgodnie z opisem na stronie nic nie ryzykuję. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
DarekRG Opublikowano 26 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 http://allegro.pl/item891289251_promocja_interfejs_usb_od_modelloo_warto.html ja ostatnio kupiłem coś takiego i jestem zadowolony. Nie ma sensu pakować się w jakieś Eskaje. Jak na razie testowałem i działa z AeroFly Professional Deluxe oraz FMS. Na weekndzie postaram się sprawdzić jak współpracuje z innymi symulatorami. Ja mam Graupnera Mx-16s Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
pavlo Opublikowano 26 Stycznia 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 26 Stycznia 2010 Próbował ktoś z Was podpiąć się kompem do TV aby mieć większą panoramę? Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
MałyRC Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 ja próbowałem i darady Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Ja mam problem z aerofly wykrywa mi lotki i kierunek jako osobne osie nie w tym krzyżyku panelu sterowania i po odpaleniu aerofly chodzi tylko jedna manetka 2 osie Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 wykrywa mi lotki i kierunek jako osobne osieno to chyba dobrze. potem w aerofly w CONTROLS dowolnie sobie to konfigurujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Ale w calibrate nie wychyla mi sie w ogole lewa manetka kierunek i wysokosci jest Zrobiłem kalibracje ale tylko jedna oś chodzi w krzyżu kontrlerów gier druga jest jakos dziwnie jako suwak.Poprzedni Symulator tzn joystik chodził inaczej panelu sterowania. Prawa manetka chodzi w krzyżu kalibracji i dział w symku prawa manetka działa poza krzyżem i jest martwa w symulatorze Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
piejar Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 ...ponieważ nie bardzo wiem jak zakończy się moja walka z użyciem kabla pod LPT i mojej MC-12A w czym problem? Ja zrobiłem sobie kabelek do MX16 i tak latam. Jak chcesz dłubać i szukasz pomocy to wal śmiało. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 jeśli w kallibracji joysticka chodzą wszystkie drążki to i w aerofly muszą. wejdź w calibrate może w aerofly i skalibruj. to nie jest ważne czy chodzi krzyż czy tarcza czy suwak bo i tak sam potem w aerofly to przypisujesz Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
radek872 Opublikowano 25 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Panowie wchodze w aerofly daje calibrate ruszam dragami i chodzi tylko jedna manetka druga nie reaguje na ruchy.Do połowy na czerwoną swiecą tylko dwa czrwone paseczki.Miałem juz aerofly nie raz pod innymi kontrolerami i wszystko chodziło pieknie. Gdy podłacze swój stary nadajnik pod USB automatycznie w calibrate mam wysuniete 4 kanały i widze, że są aktywne poruszając manetkami obecnie tak jak pisałem wczesniej są tylko 2 kanały aktywne.W opcjach zaawansowanych aerofly gdzie są dostepne miksery i ponad 30 pozycji na liscie nigdzie nie wychyla sie suwak kontrolny drugiej manetki. Jeden z forumowiczów polecił program pp joy , ale niestety po jego konfiguracji w panelu sterowania dodatkowy kontroler zrobiony przez program nie reaguje na ruchy, a ustawienie wykonałem zgodnie z instrukcją programu. Problem jest z wykryciem dwóch osi lewej manetki Aerofly tego nie widzi. Mogę isc na łatwizne i podpiąc swój nadajnik, którym latam na codzien ale szkoda mi go bo na symulatorze sporo latam i nie chce niepotrzebnie eksploatować nadajnika, więc powalczyc muszę z e sky :x Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Gość Kuba.K Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 dodatkowy kontroler zrobiony przez program nie reaguje na ruchy Ja również tak miałem. Ale po odpaleniu symulatora, wszystko ładnie chodziło Spróbuj jeszcze raz. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoZnY Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Wątek o symulatorze E-SKY więc i ja zapytam. Ma ktoś te cudo? Jak to się sprawuje? Pytam bo posiadam naprawdę podstawową aparaturę, co prawda 4ch ale beż żadnych gniazd trenera, więc sobie nie podłączę. Jedyna alternatywa to właśnie tytułowy symulator. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
slawko_k Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 gniazdo na 99% można dorobić Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
WoZnY Opublikowano 26 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 26 Lutego 2010 Co do dorobienia to na pewno jest taka możliwość, ale czy się opłaca? Cena za tego ESKY jest do przyjęcia. Ponadto jak masz info jak dorobić to gniazdo to poproszę. Mój nadajnik to SIMPROP STAR8. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.