dargo Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 II Piknik Modelarski RcDargo 20102010-07-10 Zapraszam pilotów modeli Rc do udziału w II Pikniku Modelarskim RcDargo 2010.Zapewniamy fantastyczne warunki do latania modelami rc, pas trawiasty o wymiarach 150 m x 40 m, który znajduje się na skraju lotniska sportowego w Piotrkowie Tryb. Możliwość zakwaterowania w porcie na lotnisku lub w pobliskim hotelu oddalonym od lotniska około 1 km.Piknik jest organizowany dopiero po raz drugi, tym bardziej zapraszam do czynnego uczestnictwa.Mam cichą nadzieje że stanie się co roczną imprezą w naszym regionie. Zapisy i wszelkie informacje są zamieszczone na stronie www.rcdargo.pl Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
romanov Opublikowano 27 Stycznia 2010 Udostępnij Opublikowano 27 Stycznia 2010 Super ja juz sie wpisalem na liste uczestników choc czesciej teraz jeste ofline ale bede obecny napewno. Jak sobie przypomne zeszły rok to juz doczekać sie nie mogę. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 5 Lutego 2010 Udostępnij Opublikowano 5 Lutego 2010 Witam. Byłem na pikniku w roku 2009 i na 100% będę i w tym . Też mam nadzieję ,że impreza stanie sie coroczną tradycją . Wypada podziękować Organizatorom za inicjatywę i trud wniesiony w przygotowanie pikniku. Życzę aby impreza była tak udana jak poprzednia Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dargo Opublikowano 25 Lutego 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 25 Lutego 2010 Mam nadzieje Marek, że zalatasz tym pięknym nowym modelem Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 3 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 3 Marca 2010 Roboty trwają . Jak tylko czas pozwoli na ukończenie tego samolota to oczywiście zalatam na Twojej imprezie . Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
TOMEK.RC Opublikowano 4 Marca 2010 Udostępnij Opublikowano 4 Marca 2010 Witam,bardzo się cieszę że Piknik RcDargo odbędzie się również w tym roku.Tak jak koledzy bardzo miło wspominam ten piknik i napewno przyjadę.Pozdrawiam organizatorów i wszystkich pilotówRC. WIDZIMY SIĘ NA PIKNIKU Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dargo Opublikowano 10 Marca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 10 Marca 2010 Chcąc zachęcić do przyjazdu na nasz piknik kilka fotek z naszego lotniska więcej fotek z naszego lotniska można zobaczyć: http://rcdargo.pl/Foto-Album.php Zapraszam do przyjazdu i wspólnej zabawy. Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
esceta Opublikowano 18 Czerwca 2010 Udostępnij Opublikowano 18 Czerwca 2010 Witam Długo to trwało ,ale EXTRA skończona i oblatana . Na Piknik Dargo gotowa. Pozdrawiam Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
dargo Opublikowano 1 Lipca 2010 Autor Udostępnij Opublikowano 1 Lipca 2010 II Piknik Modelarski RcDargo ODWOŁANY! Powodem odwołania pikniku na naszym lotnisku jest występujące zakłócenie częstotliwości 2,4 GHz. W dniu 28-06-2010 zakłócenie częstotliwości pojawiło się po raz pierwszy, pilotowany Yak 54 roz 3m. naszego kolegi Tomka przestał reagować na polecenia nadajnika (Futaba FX-40 2,4GHz) jedynie co uratowało model to, iż zbliżał się do pilota i w odległości około 50m Tomek odzyskał panowanie nad modelem na wysokości 5m nad ziemią. Sytuacja była niezmiernie groźna i niebezpieczna. Ten incydent skłonił nas do sprawdzenia zasięgu, testy były przerażające, serwa w modelu zaczynały drżeć po oddaleniu się zaledwie 50m od modelu. Testy były przeprowadzone jeszcze z innymi nadajnikami Futaba 9C i Spektrum i niestety wyniki były bardzo porównywalne odległość 40-50 m i totalny brak łączności z modelem. W dniu dzisiejszym 01-07-2010 ponowiliśmy testy i wyniki są negatywne zasięg zanika w okolicy 50 m. Zakłócenie nie występuje na częstotliwości 35 MHZ O całej tej sytuacji został powiadomiony dyrektor Aeroklubu Ziemi Piotrkowskiej, została również powiadomiona Państwowa Agencja Radiowa. Do wyjaśnienia sprawy są zawieszone loty modeli sterowanych aparaturami pracującymi w paśmie 2,4 MHz Mając na uwadze dobro i bezpieczeństwo widzów, jak i naszych kolegów modelarzy z wielką przykrością ODWOŁUJĘ II Piknik Modelarski RcDargo w Piotrkowie Tryb. Mam wielką nadzieje że szybko zlokalizujemy źródło zakłóceń i będziemy mogli wyznaczyć inny termin naszego pikniku. z poważaniem: Przewodniczący Sekcji Modelarskiej AZP Dariusz Radomiak Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania...
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.