HubertFab Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Witam. Znalazłem sporo miejsca w lesie. Jak wiało poza lasem tak w tym miejscu nie. Dlatego nabrałem ochoty na przerobienie FOX'a na samolocik r/c powoli latający. Z tego co widziałem na YouTube to nie latają tak wolno 8) . Czy możliwy do zrealizowania jest mój pomysł ? Pozdrawiam Hubert.
Gość Kuba.K Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Szukaj nie gryzie : http://pfmrc.eu/viewtopic.php?t=7200
HubertFab Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Chyba mnie nie zrozumiałeś. Ten FOX z linka nie ma silnika . Mi chodzi o samolot powoli latający (mało km/h ). Czy nie wystarczy dać np. duże śmigło o małym skoku ?
piotrwww Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Dlatego nabrałem ochoty na przerobienie FOX'a na samolocik r/c powoli latający. Z tego co widziałem na YouTube to nie latają tak wolno . W sklepie abc-rc.pl masz opisane, jak przerobić tego foxa, dosłownie poprowadzenie za ręke. A ponadto myślę, że kupisz tam sobie wyposażenie do niego. A w sprawie prędkości zawsze możesz tam zadzwonić i popytać.Ja tym foxem nie latam, i nie mogę ci odpowiedzieć, czy on może latać powoli.
HubertFab Opublikowano 30 Stycznia 2010 Autor Opublikowano 30 Stycznia 2010 Ale czy da się zrobić tak aby latał bardzo powoli ?
Gość Anonymous Opublikowano 30 Stycznia 2010 Opublikowano 30 Stycznia 2010 Raczej nie, ten model raczej wymaga prędkości do lotu. Zwłaszcza jak dołożysz mu wyposażenia i zwiększysz jego masę niemal dwukrotnie.
Rekomendowane odpowiedzi
Zarchiwizowany
Ten temat przebywa obecnie w archiwum. Dodawanie nowych odpowiedzi zostało zablokowane.